Βερβεσός για emails Ασημακοπούλου: Οι 3 νόμιμοι τρόποι χρήσης προσωπικών στοιχείων – Οι ενδεχόμενες ευθύνες της ΝΔ

Στους τρόπους χρήσης προσωπικών στοιχείων και επικοινωνίας των πολιτικών και υποψήφιων σε εκλογές με ψηφοφόρους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ολομέλειας προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Το θέμα έχει ενδιαφέρον διότι η έρευνα που διεξάγεται σε διάφορα επίπεδα (Δικαιοσύνη, ΕΔΕ

από υπουργείο Εσωτερικών, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) μπορεί ενδεχομένως να φωτίσει πλευρές που δεν έχουν αναδειχθεί, όπως για παράδειγμα το ρόλο του κόμματος της ΝΔ, στέλεχος του οποίου έδωσε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τα στοιχεία των απόδημων ψηφοφόρων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, για το σκάνδαλο με τα emails ο κ. Βερβεσός επισήμανε: «Το ζήτημα της πολιτικής επικοινωνίας λύθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου της Αρχής Προστασίας με την οποία για να μπορεί κάποιος να στείλει μόνο από τρεις πηγές: είτε να είναι από προσωπική του επικοινωνία με τους ψηφοφόρους του, είτε να είναι από το κόμμα του, είτε να είναι στους φίλους του στο Facebook».

»Κανένας άλλος τρόπος επικοινωνίας δεν επιτρέπεται!», ξεκαθάρισε.

Όταν ο Νότης Μηταράκης του έθεσε το ερώτημα: «Αν πάρεις τη λίστα από το κόμμα είσαι νομικά καλυμμένος δηλαδή;», θέλοντας μάλλον να “διερευνήσει” όλα τα ενδεχόμενα για την περίπτωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Δημήτρης Βερβεσός απάντησε: «Το θέμα είναι το κόμμα από πού την πήρε κ. Μυταράκη!».

«Το πρόβλημα είναι ο αρμόδιος γενικός γραμματέας ενός υπουργείου πώς στέλνει τη λίστα, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα», συνέχισε ο Δημήτρης Βερβεσός.

Πάντως είναι κρίσιμο το ερώτημα σχετικά με την όποια εμπλοκή του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ και τις ευθύνες, οι οποίες αναλογούν σε αυτό, εάν αποδειχθεί ότι έχει, ως φορέας συνολικά, την οποιαδήποτε ευθύνη στη διακίνηση προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Κάιρο με ευρωπαίους – Το μήνυμα έμπρακτης στήριξης και το μεταναστευτικό

Δημοσκόπηση Marc: Στο 35% η ΝΔ – o ΣΥΡΙΖΑ προσπέρασε το ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Σταϊκούρας: Ταξίδεψε με τρένο ως το Λιανοκλάδι – «Να επιδεικνύουμε υψηλότερη ατομική και συλλογική ευθύνη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βερβεσός, Ασημακοπούλου,vervesos, asimakopoulou