Βόλος: Εισαγγελέας για τα ζώα στην φάτνη του Άγιου Νικολάου (Video)

Προκαταρκτική έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις παραγγέλθηκε χθες από την Εισαγγελία Βόλου σχετικά με το ζήτημα των ζώων τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις  χριστουγεννιάτικες φάτνες του Δήμου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Καίριας σημασίας στις έρευνες των αρχών αν και κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες ευζωίας των ζώων αυτών και κατά πόσο η παραμονή τους στις ανοικτές φάτνες αποτελεί παθητική κακοποίηση όπως αυτή ορίζεται από τον σχετικό νόμο. 

Για ακόμη μια χρονιά φιλοζωικές οργανώσεις, όπως και ο Κτηνιατρικός σύλλογος Βόλου με σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Παύλου Σταμόπουλου,

ζητούν την άμεση απομάκρυνση τους, τονίζοντας πως τα ζωντανά πλάσματα δεν πρέπει να γίνονται δημόσιο θέαμα διαρκείας για τον στολισμό της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η επιλογή του Δήμου Βόλου να βάλει ζωντανά ζώα σε δύο φάτνες που έχει εγκαταστήσει σε κεντρική πλατεία του Βόλου.

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά των ζώων κι ότι υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο.

«Τα ζώα που φιλοξενούνται στις φάτνες, είναι ζώα που σταβλίζονται. Οι φάτνες θα λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών, της κοινωνίας και λόγω των ημερών», είχε τονίσει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τι είχε συμβεί πέρυσι

Πέρυσι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου είχε διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από την καταγγελία φιλοζωικών οργανώσεων για κακοποίηση των ζώων στις δύο φάτνες που στήθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην επιστολή τους προς την Εισαγγελέα οι φιλοζωικές οργανώσεις σημείωναν τότε πως κάθε χρόνο οι πολίτες γίνονται μάρτυρες μιας παρανομίας και συγκεκριμένα χρήσης ζώντων ζώων αρνιών και μικρόσωμων αλόγων ως διακοσμητικά στοιχεία και «ντεκόρ» στην Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου» και προσθέτουν πως σύμφωνα με το νόμο, συνιστά παθητική κακοποίηση. 

Σύμφωνα με τις φιλοζωϊκές, οι πράξεις του Δήμου Βόλου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την νομοθεσία αλλά και πολλές φορές με ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού της χώρας μας και του αξιακού μας συστήματος.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Στο «στόχαστρο» και η Αττική

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Ταξί: Απεργία σήμερα και αύριο στην Αττική για το φορολογικό νομοσχέδιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, Εισαγγελέας, Άγιου Νικολάου Video,volos, eisangeleas, agiou nikolaou Video