Βουλευτές ΝΔ σε απόγνωση: Τι είπαν στον Μητσοτάκη για ακρίβεια, γάμο ομόφυλων και συμπεριφορές υπουργών

Αρκετοί βουλευτές έχουν περάσει μέχρι τώρα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στις απογευματινές συναντήσεις που κάνει ο πρωθυπουργός με τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας ενόψει των ευρωεκλογών προκειμένου να τους μεταφέρει τα διακυβεύματα και την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τα παράπονα τους.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει στους βουλευτές που συναντά ότι θα πρέπει να παίξουν άμυνα με δύο κύριους αντιπάλους που έχει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία την ακρίβεια και τις αντιδράσεις στο νόμο για την ισότητα στο γάμο. 

Το θέμα της ακρίβειας ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι το πρώτο πρόβλημα για την κυβέρνηση, παραδέχεται ότι έγιναν αρκετές κινήσεις από την πλευρά του υπουργείου ανάπτυξης που είχαν ως αποτέλεσμα και την πτώση κάποιων τιμών, ωστόσο κατανοεί ότι οι πολίτες ζητούν ακόμη περισσότερα και στέκονται επιφυλακτικοί απέναντι στις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Για το θέμα των αντιδράσεων στο νόμο για την ισότητα στο γάμο ο κ. Μητσοτάκης είπε στους βουλευτές ότι πράγματι υπάρχουν κυρίως στην βόρειο Ελλάδα, ότι έχει υποστεί η Νέα Δημοκρατία μια φθορά από αυτές τις αντιδράσεις, όμως όπως ο ίδιος εκτίμησε δεν είναι τόσο μεγάλες σε έκταση όσο αρχικά. Παραταύτα παραδέχθηκε οτι συνιστούν έναν δεύτερο αντίπαλο στον οποίο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να παίξουν άμυνα εξηγώντας τις θέσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη στους βουλευτές ότι στην βόρειο Ελλάδα ο κ. Βελόπουλος έχει ανεβασμένα ποσοστά ωστόσο εκτιμά ότι αυτά στην τελική τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές δεν θα είναι διψήφια όπως σήμερα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Ο πρωθυπουργός στις συζητήσεις που είχε με τους βουλευτές του έκανε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα μια και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση κάτι που φαίνεται και απ´ όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σε όλους τους βουλευτές που συναντά ότι ο πήχης για τη Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9 Ιουνίου είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 δηλαδή το 33% και ότι όλοι θα πρέπει να δώσουν τη μάχη προκειμένου να μην βρεθεί το κόμμα κάτω από αυτό τον πήχη.

Οι βουλευτές από την πλευρά τους τώρα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στους αισιόδοξος και στους προβληματισμένους. Ασχέτως όμως από αυτόν τον διαχωρισμό οι περισσότεροι εκτιμούν ότι τρία είναι τα σημαντικά προβλήματα στο δρόμο για την ευρωκάλπη. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν κυρίως στην περιφέρεια για τον νόμο που αφορά στην ισότητα στο γάμο, τα αγροτικά θέματα αλλά και η αλαζονεία που εμφανίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Μάλιστα για τα αγροτικά πολλοί ανέφεραν στον πρωθυπουργό πως δεν ξέρουν ποιος ποτε και τι θα πληρωθεί και πως υπάρχει θολούρα από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης γύρω απ αυτά τα θέματα. Στο κομμάτι αυτό ο πρωθυπουργός απάντησα σε πολλούς ότι θα πληρωθούν σύντομα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις. Πολύ βουλευτές στάθηκαν στην συμπεριφορά που έχουν απέναντι τους υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς. Όπως είπαν χαρακτηριστικά δεν είναι δυνατόν παίρνουμε τηλέφωνο και να μην το σηκώνουν ούτε οι γενικοί γραμματείς. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η συμπεριφορά. Αυτή η αλαζονεία φαίνεται και προς τα έξω και απέναντι στους ψηφοφόρους μας είπαν πολλοί

Η γκρίνια για την συμπεριφορά υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων ήταν έντονη σε όλες τις συναντήσεις που είχαν οι βουλευτές με τον πρωθυπουργό γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες παρέπεμψε τους βουλευτές στον Στέλιο Κουτνατζή τον νέο γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού που αντικατέστησε τον αποπεμφθέντα υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο. Τους είπε συγκεκριμένα να λένε τα παράπονα τους και τα αιτήματα τους σε εκείνον και αυτός να επικοινωνεί με τους υπουργούς για να τα μεταφέρει, όταν δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των βουλευτών με τους υπουργούς.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν βουλευτές ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι πράγματι η κοινή γνώμη βλέπει αλαζονεία στην συμπεριφορά ορισμένων στελεχών και ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Πάντως ακόμα και η κατηγορία των αισιόδοξων βουλευτών που παρουσία του πρωθυπουργού έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κλειδώσει το 33% στις κατιδίαν συζητήσεις τους μετά το τέλος των συναντήσεων ομολογούσαν ότι αυτό το ποσοστό κυρίως στην περιφέρεια δεν φαίνεται ακόμα να είναι κλειδωμένο και ότι χρειάζεται σημαντική δουλειά προκειμένου η συσπείρωση του κόμματος να είναι τέτοια που να δικαιολογεί και τα χαμόγελα που υπάρχουν σε κυβερνητικά στελέχη από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Αυτό επίσης που φοβίζει πολλούς είναι η αίσθηση ότι ένα κομμάτι ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θέλει σε κάθε περίπτωση στις ευρωεκλογές να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κόμμα για να επισημανθούν και να βελτιωθούν οι λάθος συμπεριφορές και τα κακώς κείμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης για Βαρτζόπουλο: Θα τον είχα αποπέμψει αμέσως, το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης

Τροπολογία για την μείωση των τραπεζικών προμηθειών στα POS κατατέθηκε στη Βουλή

Στη «γραμμή» Φλωρίδη και ο Μαρινάκης για το Μάτι: «Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας του 2019» – Ποιους εγκαλεί για «αφωνία»

Keywords
Τυχαία Θέματα