Μητσοτάκης για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, «θιασώτες της αδράνειας»

Στην αντεπίθεση κατά της αντιπολίτευσης και των ισχυρισμών της σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, πέρασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ανακοινώνοντας παράλληλα, ότι η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία

για τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στα δημόσια πανεπιστήμια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως άλλωστε είχε γράψει και το topontiki.gr, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σπούδασε σε μη κρατικό μη κερδοσκοπικό ΑΕΙ στις ΗΠΑ και με υποτροφία, καθώς αφού το ίδρυμα δεν μοιράζει μέρισμα, μπορεί να δημιουργήσει καταπίστευμα και να δίνει υποτροφίες, θα έλεγε «όχι» στο νομοσχέδιο. «Πόση υποκρισία», είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Καλά να τα λέει ο Τσίρπας που σπούδασε το ΕΜΠ, αλλά να τα λέει και ο Κασσελάκης; Νισάφι πλέον» και εκτιμώντας ότι «φαντάζομαι ότι ο ίδιος άλλες σκέψεις είχε, αλλα βούτηξε στο μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πολυφωνία σας μετατρέπεται σε παλινωδία», επισημαίνοντας ότι υπάρχει ήδη επιστημονική αποδοχή της μεταρρύθμισης από τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και σημειώνοντας ότι «τα ίδια μας λέγατε κι εσείς», αναφέρόμενος σε δηλώσεις του στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, και τονίζοντας ότι «ξαφνικά, για λόγους που μου είναι ακατανόητοι, κάνατε στροφή», ενώ, όπως ισχυρίστηκε, το υπουργείο Παιδείας ενέταξε στο σχέδιο νόμου όλους τους προβληματισμούς του κόμματος.

Αφού παρατήρησε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με την κομματική πειθαρχία που επιβλήθηκε δεν είναι παρόντες, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο σκανδιναβικό μοντέλο για την ανώτατη εκπαίδευση και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «πολιτικό σουρεαλισμό», λέγοντας ότι καταψηφίζει ένα νομοσχέδιο που το 85% των άρθρων του αφορά στην αναβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ και του ΔΠΘ, απόφοιτος του οποίου είναι και ο Ν. Ανδρουλάκης. «Το κόμμα σας μου δίνει την εντύπωση ότι έχετε βγει από τη μηχανή του χρόνου και πάτε προς τα πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, είπε δηκτικά ότι είναι ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» της πολιτικής, καθώς το 2004 ήταν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, αλλά στη συνταγματική αναθεώρηση του 2007 έκανε πίσω και τώρα εμφανίζεται να είναι κατά.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης για τη μέρα της γυναίκας: Να αναγνωριστεί ο όρος «γυναικοκτονία» – Έχουμε χρέος

Δημοσκόπηση ALCO: Τα Τέμπη και το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο «πληγώνουν» τη Νέα Δημοκρατία στο δρόμο για τις ευρωεκλογές

Τέμπη: Ερώτηση Κουντουρά σε Κομισιόν για την ασφάλεια των σιδηρόδρομων

Keywords
Τυχαία Θέματα