Βουλή: Μετωπική σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών εφ’ όλης της ύλης – Υποκλοπές και Μεσανατολικό η αιχμή του δόρατος

Μετωπική και εφ΄ όλης της ύλης ήταν η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την υπόθεση των υποκλοπών να κυριαρχούν στη σφοδρή αντιπαράθεση. 

Έπαρση και αλαζονεία καταλόγισαν στον πρωθυπουργό οι κ.κ. Φάμελλος και Ανδρουλάκης με αφορμή ειρωνικές αναφορές του στα εκλογικά ποσοστά των δύο κομμάτων στις εθνικές εκλογές. «Η επιχειρηματολογία του κ. Φάμελλου και του κ. Ανδρουλάκη μου θυμίζει τους

εφήβους που αγόρασαν τον πρώτο τους δίσκο και τον ακούν συνέχεια, την ίδια μουσική, το ίδιο τροπάριο», είπε και τους κάλεσε να αλλάξουν ρότα.

«Ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποκλίνουμε από την Ευρώπη, για Μητσοτάκης ΑΕ, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια εμμονή για το κράτος δικαίου και τις υποκλοπές», είπε για να καταλήξει: «Τα ίδια λέγατε και πριν τις εκλογές, αλλά μεσολάβησε η κρίση του λαού κι η ΝΔ πήρε 41%, εσείς 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε τροπάρι επιτέλους, διευρύνετε λίγο τη γκάμα σας».

Ο πρωθυπουργός ο οποίος στην πρωτολογία του «στάθηκε» στο συζητούμενο νομοσχέδιο, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για ζητήματα της επικαιρότητας, θέλησε λαμβάνοντας ξανά το λόγο να απαντήσει τόσο στην κριτική του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα και την υπόθεση των υποκλοπών. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος με επικίνδυνες προεκτάσεις και ντροπή για την Ελλάδα»  ο πρωθυπουργός να μην ακολουθεί άλλων χωρών της Ευρώπης, όπως της Γαλλίας και  της Ισπανίας και να συναντά μόνο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, να μην καταδικάζει τον θάνατο αμάχων στην Μονή Αγίου Πορφυρίου και να απέχει από ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός. 

«Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Όχι να βασιζόμαστε σε μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου, εις βάρος των συμφερόντων και των αρχών της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και για την υπόθεση των υποκλοπών, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

«Ήρθατε σήμερα να αλλάξετε την εικόνα της κυβέρνησης», είπε και αναφέρθηκε στις καταγγελίες Ράμμου, την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με ακροδεξιό δεκανίκι όπως ειπε την Ελληνική Λύση, μια μόλις ημέρα πριν επιβάλλει πρόστιμο στην ΕΥΠ για μη συνεργασία. «Τελικά όλοι παρακολουθούνται επί κυρίου Μητσοτάκη», είπε και επεσήμανε πως  τη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό ως προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλαν αναξιοκρατία και αντίληψη κράτους λάφυρου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανεβάζει τους τόνους για το δυστύχημα στα Τέμπη, προαναγγέλλοντας την κατάθεση πρότασης προανακριτικής,  για τις υποκλοπές αλλά και τη στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα. 

«Η Χαμάς δεν είναι μόνο τρομοκρατική οργάνωση. Η βαρβαρότητα είναι πέρα από την ανθρώπινη φύση. Την καταδικάζουμε ως μία βαρβαρότητα του σύγχρονου κόσμου», είπε και διερωτήθηκε στις πόσες χιλιάδες νεκρούς αμάχους πρέπει να ψηφίζουμε υπέρ. Σε ότι αφορά μάλιστα, στις υποκλοπές, είχε ένα έντονο φραστικό με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ν. Ανδρουλάκης: Αφήστε κ. Βελόπουλε τα εμβόλια, κηραλοιφές, τις επιστολές του Ιησού και πείτε με ποιο κίνητρο επιστρέψατε στην κυβέρνηση να αλώσει την Ανεξάρτητη Αρχή 

«Είστε ικανοί για όλα, μπροστά στην εξουσία ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης προς την κυβέρνηση και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου. «Είστε ένοχος εσείς και το Μέγαρο Μαξίμου για το σκάνδαλο υποκλοπών», είπε. 

«Η κάλπη δεν ξεπλένει την ποινική διάσταση μιας υπόθεσης, αλλά αυτό θα το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να γνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα πρόστιμα που επρόκειτο να επιβληθούν στην ΕΥΠ

«Μας λέτε για ανίερη συμμαχία με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στην επιλογή των μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία είχε λήξει. Μας λέτε για δήθεν πρόστιμα από την Ανεξάρτητη Αρχή. Που τα ξέρετε αυτά κ. Ανδρουλάκη;  Εμείς δεν τα ξέρουμε. Εσείς που τα ξέρετε; Εκτός αν αυτή η Ανεξάρτητη Αρχή είναι σουρωτήρι», είπε για να προσθέσει ότι οι αλλαγές δεν έγιναν παραμονές των εκλογών για ευνόητους λόγους.

«Πόσους μήνες είχαν λήξει οι θητείες των μελών της ΑΔΑΕ; 18 μήνες κι επειδή δεν θέλαμε να τις αλλάξουμε προεκλογικά για να μην κατηγορηθούμε, το κάναμε μετά τις εκλογές. Και εσείς τι μας προτείνετε; Να διατηρήσουμε μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει. Και κατά τα άλλα μας μιλάτε για κράτος δικαίου κ. Ανδρουλάκη», είπε ο πρωθυπουργός και επικαλέστηκε στοχεία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπή σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την καλύτερη πορεία στους δείκτες κράτους δικαίου. «Τώρα τι λέτε εσείς και ο κ. Ράμμος και δεν ξέρω ποιος άλλος είναι άλλο θέμα και αφορά δική σας ατζέντα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναφορικά με το ψήφισμα στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν στήριξε το ψήφισμα καθώς δεν ήταν ισορροπημένο. 

«Η πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ θεώρησε ότι το ψήφισμα δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα που σέβονται την σχέση που έχουμε με το Ισραήλ και παράλληλα σέβεται το αίτημα Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος», είπε καιο σημείωσε πως η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το δικαίωμα άμυνας στο Ισραήλ μετά από την φρικιαστική επίθεση που δέχθηκε στο έδαφός του. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση ε΄πε ότι η αντίδραση του Ισραήλ θα πρέπει να λάβει υπόψη το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ενώ διαχώρισε . την Παλαιστίνη από την Χαμάς.

«Είπαμε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που ζημιώνει τον παλαιστινιακό λαό και η δράση της πρέπει να ηττηθεί. Δώσαμε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ανθρωπιστικών οδών και ανθρωπιστικής παύσης. Είναι ανατριχιαστικές οι εικόνες που εκπέμπονται από την Γάζα. Χιλιάδες άνθρωποι και παιδία χάνουν την ζωή τους από μια επίθεση που έχει ξεπεράσει τα όρια εντός των οποίων θα χαρακτηρίζονταν λελογισμένη με βάση την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ», είπε και πρόσθεσε πως στο Κάιρο συνομίλησε με τον Μαχμούτ Αμπάς, όπως και τηλεφωνικα΄.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σημίτης, οι gay, το μεταναστευτικό και η λαϊκή δεξιά με το όπλο παρά πόδα

Παφίλης: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολιτική Προστασία: Έρχονται προληπτικά lockdown αμέσου εφαρμογής μέσω του 112 – Όλες οι αλλαγές

Keywords
Τυχαία Θέματα