Βουλή: Οδεύει προς την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το δρόμο για την Oλομέλεια της Βουλής παίρνει το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών μετά την ψήφιση του από τις αρμόδιες επιτροπές. 

Το νομοσχέδιο παρά το γεγονός ότι πυροδοτεί αντιδράσεις, οριζόντια σε τρία κόμματα, πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς το στήριξαν επί της αρχής του παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της, η ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

και ΠΑΣΟΚ. “Ναι” θα πουν Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Καταψηφίζουν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη οι οποίοι έχουν προαναγγείλει την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας. Χαμηλούς τόνους κράτησαν οι γαλάζιοι βουλευτές που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι να παρέμβουν στη συζήτηση στις επιτροπές. Εν αντιθέσει με το γαλάζιο στρατόπεδο οι επιφυλάξεις είναι πολύ λιγότερες στον ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση πάντως, του Παύλου Πολάκη να παραμένει ερωτηματικό.

Η Αθηνά Λινού που συμφωνεί επί της αρχής, αλλά έχει ενστάσεις για την παρένθετη κύηση και το ισχύον πλαίσιο, κατέθεσε σχετική τροπολογία στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου. Σε αυτή αναφέρεται στις παθογένειες που έχουν διαγνωστεί από την εφαρμογή του θεσμού στη χώρα και το συμφέρον τόσο των παιδιών, όσο και των γυναικών που κυοφορούν ως παρένθετες. Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται ένα είδους μασάζ ώστε να περιοριστούν σε μονοψήφιο αριθμό οι διαφοροποιήσεις. Η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της ΚΟ όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα θα αναβληθεί λόγω της κηδείας του Λεωνίδα Γρηγοράκου. Στη σημερινή τέταρτη συνεδρίαση του νομοσχεδίου ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τολμηρό, αλλά όχι παράτολμο βήμα και επιτέθηκε στο ΚΚΕ, καταλογίζοντας του υποκριτική στάση. 

«Είναι φύλλο συκής η αντίδρασή σας στην παρένθετη μητρότητα. Δεν έχω ακούσει ποτέ καταδίκη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κούβα που φυλάκιζαν ομόφυλους ανθρώπους», ανέφερε, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης:

Ποινικός Κώδικας: Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αυστηροποίηση ποινών – Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Ουσιαστικός» ο διάλογος Μητσοτάκη – αγροτών, αλλά δεδομένα τα δημοσιονομικά όρια

Μητσοτάκης σε Βούτσιτς: «Η Ελλάδα είναι ο πιο σταθερός σύμμαχος της Σερβίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα