Κουτσούμπας: Κυνηγάτε τη «μαρίδα» – Το πιο σύντομο ανέκδοτο η δήθεν «φορολογική δικαιοσύνη» – Επανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Ως το πιο σύντομο ανέκδοτο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τη φορολογική δικαιοσύνη που επικαλείται η κυβέρνηση και έκανε λόγο για “κυνήγι της μαρίδας” και όχι εκείνων που κατά τεκμήριο συγκεντρώνουν τον πλούτο.

“Κυνηγάτε αυτούς που παλεύουν για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν τις οικογένειές τους και όχι αυτούς που περνάνε ζωή χαρισάμενη, που λέει και ο λαός μας. Όσο και να προσπαθείτε, αυτό δεν μπορείτε να το κρύψετε”, είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

“Τα δήθεν “φορολογικής δικαιοσύνης” που αναμασούν ως καραμέλα, πολλές

μέρες τώρα τα κυβερνητικά στελέχη, οι υπουργοί, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό για τους επαγγελματίες”, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν εξασφαλίζει φορολογική δικαιοσύνη, αλλά αντίθετα αποτελεί μία ακόμα σελίδα στην αντιλαϊκή επίθεση που έχετε εξαπολύσει ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα και σε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δίνει ένα ακόμη “δωράκι” στο μεγάλο κεφάλαιο, με τα δύο τελευταία άρθρα του νομοσχεδίου, αφού μειώνεται ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου όσο και ο φόρος για τις αγοραπωλησίες μετοχών.

“Δεν κρατιόσαστε ούτε για τα μάτια του κόσμου. Κι έχετε το θράσος να μιλάτε για φορολογική δικαιοσύνη. Κι αυτά είναι τα “νόμιμα”, είπε. Ο κ. Κουτσούμπας επανέφερε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που θέτει, όπως είπε, το πλαίσιο προστασίας για τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

“Εξασφαλίζει καταρχήν το αυτονόητο: την επανένταξη των επαγγελματιών σε αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Κατοχυρώνει ως φορολογητέα ύλη αποκλειστικά τα κέρδη μιας μικρής επιχείρησης, μέσω του βιβλίου εσόδων εξόδων και καταργεί κάθε τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης. Επίσης, μια σειρά χαράτσια και κεφαλικούς φόρους, όπως το τέλος επιτηδεύματος. Διαγράφει μια σειρά χρέη που τόσο άδικα φορτώσατε εσείς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους επαγγελματίες, είτε με τα μνημόνια, είτε με τα lockdown κοκ. Αυτά λοιπόν, τα μέτρα είναι τα στοιχειώδη για να υπάρξει έστω και ένα ίχνος φορολογικής δικαιοσύνης. Αλλά τα αρνείστε”, επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Η ιταλική αριστερά ασχολείται περισσότερο με τη Μελόνι παρά με τα φίλια πυρά

Την Πέμπτη στις 12:15 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ: Μείον ένας βουλευτής στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, Κουτσούμπας, ΚΚΕ – Έχετε,vouli, koutsoubas, kke – echete