Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: «Χωρίς προηγούμενο οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να οριστούν οι άμεσες κυβερνητικές παρεμβάσεις, ενώ για όλα τα υπουργεία έχει γίνει προγραμματισμός σε ορίζοντα εξαμήνου, ως το τέλος του 2023.

Δείτε την εισηγήση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης χωρίς προηγούμενο. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα

κυβέρνησης που να κατακτά τη νίκη με μεγάλα ποσοστά. Είμαστε ευγνώμονες. Χωρίς προηγούμενο είναι και οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε. Στο δικό μας πρόγραμμα γυναίκες και άνδρες αναγνώρισαν στο δικό μας πρόγραμμα την πρόοδο και την ευημερία. Ενέκριναν με πρωτοφανή ωριμότητα συμπεριφορές που προτάσσουν την ειλικρίνεια. Δεν ξεχνώ ότι ο τόπος θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον Μάιο αν δεν μεσολαβούσε η περιπέτεια της απλής αναλογικής», είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός.

«Χιλιάδες ψηφοφόροι κουρασμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δεν πήγαν να ψηφίσουν και άλλοι προτίμησαν την χαλαρή ψήφο με αποτέλεσμα να εκλεγούν μικρά κόμματα. Το πολίτευμά μας ξέρει πολύ καλά να αυτοπροστατεύεται και πάντα ο κοινοβουλευτισμός έχει τη δύναμη να αποκαλύπτει τα ψεύτικά είδωλα», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί βρήκαν στις θέσεις τους από έναν «μπλε φάκελο», όπου υπάρχουν οι στόχοι και οι προτεραιότητες σε τρία επίπεδα.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν χθες (27/6) από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Βελόπουλος – Εξώδικο προς τα ΜΜΕ: «Η Ελληνική Λύση δεν είναι ακροδεξιά»

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συζητήσεις στο εσωτερικό και τα σενάρια φουντώνουν όσο αναμένονται οι αποφάσεις Τσίπρα

Μαξίμου: Πρώτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό ενόψει της Συνόδου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργικό, Δείτε,ypourgiko, deite