Ζέβρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο – Δείτε βίντεο από την τρίωρη περιπλάνησή της στους δρόμους της Σεούλ

Μια αρσενική ζέβρα χάθηκε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας την Πέμπτη, περπατώντας σε πολυσύχναστους δρόμους και σοκάκια για ώρες προτού την εντοπίσουν και μετά από ηρεμιστική δόση να την γυρίσουν πίσω στον ζωολογικό κήπο.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το 3χρονο άγριο ζώο με το όνομα Sero να καλπάζει στην περιοχή Gwangjin της Σεούλ εν μέσω μεγάλης κίνησης, να κάνει βόλτες σε στενά σοκάκια σε κατοικημένες γειτονιές και να περνάει από διαβάσεις καθώς τριγυρνούσε στην πόλη.

Seoul got to see an actual Zebra crossing after Sero decided to take a stroll pic.twitter.com/RUR7KVezWy

— DW News (@dwnews) March 24, 2023

Οι πυροσβέστες που στάλθηκαν στο σημείο αργότερα παρέσυραν το ζώο σε ένα δρομάκι, όπου του δώθηκε ηρεμιστικό και το μετέφεραν πίσω στο Children’s Grand Park, στα ανατολικά της Σεούλ.

Σύμφωνα με τον πυροσβεστικό σταθμό του Gwangjin-gu, οι αξιωματικοί έλαβαν την πρώτη αναφορά στις 3:43 μ.μ. σχετικά με μια ζέβρα που περιπλανιόταν ελεύθερη.

Videos and pictures emerging of a zebra on the loose in the streets of Seoul today pic.twitter.com/UntZ4uRbvu

— Hyunsu Yim (@hyunsuinseoul) March 23, 2023

Καθώς μια ομάδα αξιωματικών της πυροσβεστικής μετέβη στην αναφερόμενη τοποθεσία, εντόπισαν τη ζέβρα να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την καταδιώξουν, δήλωσε στο CNN ένας αξιωματούχος.

This isnt AI – theres a zebra loose on the streets of Seoul pic.twitter.com/UQEP3gyQt5

— Sokeel Park 박석길 (@Sokeel) March 23, 2023

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τη διαδρομή διαφυγής της από ένα δρομάκι με φράχτες ασφαλείας, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά αυτοκίνητα για να περιμένουν να φτάσουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

Οι πυροσβέστες απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν αναισθητικό για ζώα κατόπιν αιτήματος του ζωολογικού κήπου.

A zebra, named Sero, broke free from a zoo at the Seoul Children's Grand Park. Bemused pedestrians looked on as the zebra trotted past cars, wandered down a street and poked its nose in garbage bins before it was caught and returned https://t.co/5DK4q4FrdX pic.twitter.com/GoMXgyUdcz

Reuters (@Reuters) March 23, 2023

Μια ομάδα που εστάλη από τον ζωολογικό κήπο έφτασε περίπου μισή ώρα αργότερα για να χορηγήσει επτά δόσεις μυοχαλαρωτικού που τελικά ηρέμησαν τη ζέβρα.

Οι αστυνομικοί φόρτωσαν τον Sero στο όχημα με προορισμό τον ζωολογικό κήπο γύρω στις 6:00 μ.μ., τερματίζοντας τη σπάνια εξόρμησή του.

Και οι δύο γονείς του Sero πέθαναν από ασθένεια πέρυσι και από τότε εμφανίζει επαναστατικές συμπεριφορές, είπε στο CNN η Kim Jae-yun, αξιωματούχος του ζωολογικού κήπου. Μια φορά, προσπάθησε να τσακωθεί με ένα καγκουρό της διπλανής πόρτας, είπε.

Το 2005, έξι ελέφαντες δραπέτευσαν επίσης από το ίδιο πάρκο, μπήκαν σε εστιατόρια και ένα σχολείο, αφήνοντας μια γυναίκα τραυματισμένη.

Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί σχεδόν 3.000 ζώα που αποτελούνται από 350 είδη, από λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις μέχρι δελφίνια και εξωτικά πουλιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, το μήνυμα του Μπάιντεν για την εθνική επέτειο

O Μακρόν βγάζει το πολυτελές ρολόι του σε τηλεοπτική συνέντευξη – «Πόλεμος» στο διαδίκτυο για την αξία του (Videos)

Βασιλιάς Κάρολος: Τα… δηλητηριώδη σχόλια βρετανικών ΜΜΕ κατά του Μακρόν για την αναβολή της επίσκεψης στη Γαλλία (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζέβρα, – Δείτε, Σεούλ,zevra, – deite, seoul