Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ανεπίτρεπτο το λοξοδρόμισμα προς τη Δεξιά» – Δεν παραδίδει την έδρα ο Χουρδάκης μετά τη διαγραφή του

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος από την πλευρά του με επιστολή του προς την Βουλή των Ελλήνων, γνωστοποίησε πως δεν έχει την πρόθεση να παραδώσει την έδρα του.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωσταντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Τι νέα;” του ομίλου Formedia της Θεσσαλίας,

άφησε αιχμές κατά του Μιχάλη Χουρδάκη: “Είναι ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις σε κόμματα και το λοξοδρόμισμα προς τη δεξιά, και προσωπικά ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτό θα το διαφυλάξω”. Επιπλέον, τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας “δεν κοιτάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά”. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Μιχάλης Χουρδάκη , «πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή Κοινοβουελευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή περίπου 170.000 ψηφοφόρων – της δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή.

Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και αναφορές που έχω ήδη καταθέσει είναι προσβάσιμα σε όλους.

Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».

Ο κ. Χουρδάκης ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους σχετικά με την αφορμή της διαγραφής του, είπε πως πρέπει να ρωτήσουν την κα Κωνσταντοπούλου, ενώ για τη μητέρα του που επίσης είναι βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, απάντησε πως το τι θα κάνει, είναι δικό της θέμα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας τον κ. Χουρδάκη.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως οι λόγοι που ο κ. Χουρδάκης είδε την πόρτα της εξόδου αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«“Οι λόγοι αφορούν στην εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας στο πολύ βαρύ έργο που αυτή έχει επωμιστεί και συνεχίζει να επιτελεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», αναφέρει.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Μιχάλη Χουρδάκη, τον οποίο μάλιστα, είχε προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, να παραδώσει εντός της εβδομάδας την έδρα του. Σημειώνει μάλιστα, ότι αυτό έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά σύγκρουσης μετά τις ανακοινώσεις Κασσελάκη – Αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ-Η Πέρκα απαντά στη Τζάκρη: Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα, θα μπορούσε να φτιάξει δικό του (Video)

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου: «Δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ανεπίτρεπτο, Δεξιά –, Χουρδάκης,zoi konstantopoulou, anepitrepto, dexia –, chourdakis