Assassin’s Creed Revelations – Must Play Δεκεμβρίου ‘11

Το πολυαναμενόμενο φινάλε της ιστορίας του Ezio.

Tο Assassin’s Creed: Revelations είναι το τέταρτο παιχνίδι της σειράς και αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ezio Auditore da Firenze καθώς είναι το τελευταίο στο οποίο θα τον δούμε να εμφανίζεται. Στο Revelations έχεις τη δυνατότητα να χειριστείς, εκτός από τον Ezio, και τους άλλους δύο πρωταγωνιστές της σειράς, τον Altair και τον απόγονο των δύο παραπάνω, Desmond.

 

ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το

παιχνίδι διαθέτει λίγο ελληνικό χρώμα καθώς στην αρχή του βλέπουμε τον Ezio να φτάνει στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του 1511 μ.Χ. στο οχυρό Masyaf, το οποίο υπήρχε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, και αποτελεί το αρχηγείο των Assassins. Εκεί ανακαλύπτει ότι ο Altair έχει κρύψει ένα παντοδύναμο artifact το οποίο μπορεί να σταματήσει μια για πάντα τον πόλεμο μεταξύ των Assassin’s και των Templars. To σενάριο του παιχνιδιού, περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια του Ezio να βρει τα κλειδιά που έχει κρύψει ο Altair στην Κωνσταντινούπολη, και να αποκτήσει πρόσβαση στο artifact αυτό. Κατά τη διάρκεια των περιπετειών του θα ξαναζήσει κάποιες από τις αναμνήσεις του Altair, στη διάρκεια των οποίων ελέγχουμε των Altair απευθείας. Ο τρίτος της παρέας, ο Desmond, δεν μπορεί να μείνει παραπονεμένος. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να τον ελέγξουμε σε πρώτο πρόσωπο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το Animus, στο οποίο τον είδαμε να παγιδεύεται στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Πάντως οι σκηνές αυτές είναι προαιρετικές. Η Ubisoft έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιώσει την εξιστόρηση και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι βλέπουμε πιο αναπτυγμένους και με προσωπικότητα χαρακτήρες.

 

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ GAMEPLAY

Στην τελευταία προσθήκη στο franchise οι αλλαγές στο gameplay δεν είναι τόσο πολλές όπως στο Brotherhood. Μία από αυτές, η οποία όμως παρέχει αρκετές νέες δυνατότητες στη μάχη αλλά και στις μετακινήσεις στο χάρτη, είναι η προσθήκη ενός νέου όπλου, του hookblade. Ο Ezio μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να τραβήξει τους αντιπάλους του πιο κοντά του, αλλά και για να ανέβει σε ψηλότερα σημεία από ότι μπορούσε πριν. Επίσης μπορεί, χρησιμοποιώντας διάφορα συστατικά να δημιουργήσει πάνω από τριακόσιες διαφορετικές βόμβες, από μια απλή βόμβα καπνού, μέχρι βόμβες που όταν εκρήγνυνται διασκορπίζουν νομίσματα για να αποσπούν την προσοχή των εχθρών σου.

Φανταζόμαστε ότι θυμάσαι τις καταλήψεις στα διάφορα οχυρά στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Τώρα πια όταν καταλαμβάνεις ένα οχυρό, θα δεις τους Templars να επιτίθενται για να το πάρουν πίσω, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο mini game που ονομάζεται Den Defense. Κατά τη διάρκειά του βρίσκεσαι στις σκεπές και ελέγχοντας άλλους assassins σε ένα περιβάλλον στρατηγικής, προσπαθείς να σταματήσεις την επίθεση των Templars. Σ’ αυτό σε βοηθάει και η τοποθέτηση διαφόρων οχυρωμάτων αλλά και η δυνατότητα να αναβαθμίσεις τους assassins σου (π.χ. οι τοξότες να αποκτήσουν μουσκέτα).

 

MULTI – ASSAS

Keywords
Τυχαία Θέματα