Baidu Eye: η απάντηση της Baidu στο Google Glass

15:45 3/4/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του project.

Η κορυφαία κινεζική εταιρεία στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης, Baidu, «δανείζεται» συχνά-πυκνά ιδέες από την εταιρεία που προφανώς θεωρεί πρότυπο: τη Google.

Τελευταίο «χτύπημα» δεν είναι άλλο από το Baidu Eye. Σε περίπτωση που δεν έγινε ήδη αρκετά εμφανές από το όνομά του, πρόκειται για την απάντηση της Baidu στο Google Glass.

Μια φωτογραφία που διέρρευσε μέσα από μια εφαρμογή instant messaging την Πρωταπριλιά και δύο άρθρα στις ιστοσελίδες Tencent Tech και Sina Tech ήταν αρκετά για να φουντώσουν τις φήμες. Αν και αρκετοί πίστεψαν πως πρόκειται για μια πρωταπριλιάτικη φάρσα της Baidu, το Engadget επικοινώνησε με την εταιρεία και ο Kaiser Kuo (Διευθυντής Διεθνούς Επικοινωνίας) επιβεβαίωσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου project.

Ο Kuo, δήλωσε πως: «Η Baidu αναπτύσσει μια συσκευή αντίστοιχων λειτουργιών με αυτές στις οποίες αναφέρθηκαν τα τοπικά δημοσιεύματα, ωστόσο οι λεπτομέρειες που γράφτηκαν είναι λάθος –και πολλές απ’ τις ανακρίβειες ενδέχεται να οφείλονται στην Πρωταπριλιά. Η κωδική ονομασία του project είναι Baidu Eye και, προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι και η εμπορική του ονομασία. Αυτή τη στιγμή, δοκιμάζουμε τη συσκευή εσωτερικά, σε μικρή κλίμακα».

Παράλληλα, η φωτογραφία που διέρρευσε έχει όντως τραβηχτεί στα γραφεία της Baidu, ωστόσο ο Kuo δεν ήταν σίγουρος αν απεικονίζει ένα πρωτότυπο μοντέλο. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα