CST-01: το πιο λεπτό ρολόι του κόσμου, από την E-Ink

15:52 9/1/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Ευλύγιστη οθόνη E Ink και πάχος μικρότερο κι από πιστωτικής κάρτας.

Η εταιρεία E-Ink σε συνεργασία με την Central Standard Timing παρουσίασαν στην έκθεση CES το ρολόι CST-01 –ή αλλιώς, το λεπτότερο ρολόι του κόσμου. Κι όταν λέμε λεπτό, εννοούμε πάχος που δεν ξεπερνά τα 0,8 χιλιοστά! Το εντυπωσιακό αυτό ρολόι που είναι λεπτότερο κι απ’ την

πιστωτική σου κάρτα, αποτελείται από έναν συνδυασμό ευλύγιστων υλικών, όπως για παράδειγμα ανοξείδωτο ατσάλι και οθόνη τεχνολογίας E Ink. Ωστόσο η κατασκευάστριες εταιρείες επισημαίνουν ότι ενδέχεται το πάχος να διαφοροποιηθεί στο τελικό προϊόν (ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν). Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι το CST-01 να είναι επαρκώς ανθεκτικό και το πάχος του να είναι μικρότερο του ενός χιλιοστού.

Το ρολόι δεν φέρει πάνω του κανένα απολύτως πλήκτρο και για να ρυθμίσεις την ώρα (και την 12ωρη ή την 24ωρη απεικόνισή της), θα πρέπει αναγκαστικά να το τοποθετήσεις στην ειδική βάση φόρτισης που θα το συνοδεύει. Όχι πως παίζουμε συχνά με τις ρυθμίσεις των ρολογιών μας… Όσο για την αυτονομία του, το ενσωματωμένο Micro-Energy Cell (MEC) της Synergy που βρίσκεται στο εσωτερικό του φορτίζει μέσα σε 10 λεπτά και παρέχει αυτονομία 30 έως 45 ημερών. Μπορεί μάλιστα να επαναφορτιστεί έως και 10.000 φορές και η διάρκεια ζωής του φτάνει τα 15 χρόνια.

Η Central Standard Timing θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την παραγωγή του ρολογιού μέσω του Kickstarter. Το project βρίσκεται ήδη στον «αέρα» και δείχνει σχεδόν σίγουρο ότι θα πιάσει τον στόχο των $200.000. Κάθε CST-01 σε λευκό η μαύρο χρώμα κοστίζει $129 –κι αν θέλεις να κάνεις κι εσύ ένα δικό σου, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα