Ecoline Plus: ένα βήμα μπροστά στις ενεργειακές μελέτες κτιρίων

Νέα εφαρμογή από την Ace-Hellas.

Δελτίο Τύπου

Η ACE-Hellas, πιστή στο ραντεβού της με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο χώρο των μελετών που αφορούν στις κατασκευές, παρουσιάζει το Ecoline Plus, μία νέα εφαρμογή για επιθεωρήσεις και ενεργειακές μελέτες κτιρίων, εξελίσσοντας περαιτέρω το ενεργειακό πρόγραμμα Ecoline, με δυνατότητα πλέον μετατροπής σαρωμένων αρχείων εικόνας (raster) σε διανυσματικά αρχεία (vector).

Το όφελος για τους ενεργειακούς επιθεωρητές,

αλλά και γενικότερα των μηχανικών, από τη χρήση της εφαρμογής, είναι πολύ μεγάλο, καθώς πλέον εύκολα και γρήγορα μπορούν να βελτιώσουν όλα τα υφιστάμενα σχέδια. Με τη χρήση του Ecoline Plus, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης των αρχείων που δημιουργούνται σε φορμάτ διανυσματικών αρχείων DWG ή DXF, δεν είναι πλέον απαραίτητη η εκ νέου αποτύπωση των χώρων, για την ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων.

Τα πολυπληθή εργαλεία που ενσωματώνει το Ecoline Plus υποστηρίζουν την εύκολη, ακριβή και πάνω απ’ όλα γρήγορη μετατροπή σχεδίων, ακόμη και αυτών που έχουν δημιουργηθεί από φωτογράφηση με κινητό τηλέφωνο.

Η ταχύτητα μετατροπής και η ποιότητα των τελικών αρχείων, είναι δύο μόνο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ecoline Plus έναντι άλλων εφαρμογών που διατίθενται στην αγορά. To Ecoline Plus, περιλαμβάνει εργαλεία για τη μετατροπή του σαρωμένου σχεδίου και την προσαρμογή του στη σωστή κλίμακα, αλλά και πλούσια βιβλιοθήκη δομικών στοιχείων, ενώ παρέχει αυτόματους υπολογισμούς απόδοσης και ενεργειακής κατάταξης κτιρίων.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η αυτόματη μετατροπή σαρωμένων σχεδίων σε διανυσματική μορφή, η εισαγωγή αρχείων από φορμάτ BITMAP, JPEG, PNG, TIFF, PCX και TGA, η εξαγωγή σε διανυσματικά αρχεία Autodesk DWG και DXF, η διόρθωση της κλίμακας του σχεδίου καθώς και η λειτουργία προκαθορισμένων ρυθμίσεων για τη βέλτιστη μετατροπή της εικόνας σε διανύσματα.

Το Ecoline Plus είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για τους ενεργειακούς επιθεωρητές και αποτελεί το απαραίτητο συνοδευτικό εργαλείο για οποιαδήποτε εφαρμογή CAD, αφού είναι μία ολοκληρωμένη εφαρμογή για την μελέτη ενεργειακής απόδοσης και επιθεώρησης υφισταμένων και νέων κτιρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ACE-Hellas διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών που διαθέτει, μεταξύ άλλων και για το Ecoline Plus, τα οποία απευθύνονται στους επαγγελματίες του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ACE-Hellas, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ace-hellas.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα