Nokia Lumia 1520: το μεγαλύτερο και ισχυρότερο Windows Phone του σήμερα

Phablet 6 ιντσών βασισμένο στο SoC Snapdragon 800.

Το ζεστό (τουλάχιστον από πλευράς θερμοκρασιών) Abu Dhabi επέλεξε αυτή τη φορά η Nokia για την παρουσίαση των νέων της προϊόντων –και τι προϊόντα. Το Nokia Lumia 1520 είναι μια απ’ τις σημαντικότερες προσθήκες στη γκάμα της εταιρείας: ένα high-end phablet 6 ιντσών.

Η οθόνη της συσκευής έχει ανάλυση 1080p (ή Full HD) και πρόκειται

για ένα ClearBlack IPS LCD πάνελ που προστατεύεται από Gorilla Glass 2 και που, σύμφωνα με τη Nokia, είναι εξαιρετικά ευανάγνωστο ακόμα και όταν το χρησιμοποιείς σε εξωτερικούς χώρους. Στην «καρδιά» του Lumia 1520 βρίσκεται το πανίσχυρο τετραπύρηνο SoC Snapdragon 800 της Qualcomm χρονισμένο στα 2.2GHz και συνοδεύεται από 2GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Σχεδιαστικά, το σώμα της συσκευής θυμίζει έντονα αυτό του Lumia 1020 –έχει πάχος 8,7 χιλιοστά και ζυγίζει 207 γραμμάρια. Στην πίσω πλευρά του Lumia 1520 φιλοξενείται μια κάμερα PureView 20 megapixel με διπλό LED φλας και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Όσο για τη συνδεσιμότητα, είναι πραγματικά πλήρες (4G LTE, NFC, Bluetooth 4.0, Wi-Fi ac). Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.400mAh και πως υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Μαζί με πολυάριθμες βελτιώσεις στο λογισμικό των Nokia και Microsoft, το Nokia Lumia 1520 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες αγορές σε κίτρινο, κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα. Η τιμή του εκτιμάται στα $749 προ φόρων και επιδοτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα