OS X Mountain Lion (10.8) το καλοκαίρι του 2012

Η λέξη “Mac” απουσιάζει από τον τίτλο της νέας έκδοσης.

Η νέα έκδοση του Apple OS X, ονόματι Mountain Lion (η αν προτιμάς αριθμούς, 10.8) θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με την εταιρεία. Βέβαια απ’ τον τίτλο, αυτή τη φορά απουσιάζει

το “Mac”, κάτι που σε συνδυασμό με μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά, μας κάνει να πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά, οδηγούμαστε και στην περίπτωση της Apple σε ένα κοινό λειτουργικό σύστημα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablets –ίσως και για smartphones, ποτέ δεν ξέρεις.

Τι θα προσφέρει όμως στους χρήστες η νέα αυτή αναβάθμιση; Πολλά χαρακτηριστικά που έχουν μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια από το iOS… Όπως για παράδειγμα το Messages, που αποτελεί μεταφορά του iMessage στους Mac και προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με χρήστες iPhone, iPad και iPod Touch από τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή. Στο OS X Mountain Lion κάνουν επίσης την εμφάνισή τους τα Notes, Reminders, Game Center, iCloud, καθώς και το Notification Center σε μια “μεγαλύτερη” και πολύ εύχρηστη εκδοχή του. Παράλληλα, το εργαλείο Gatekeeper υπόσχεται να ενισχύσει την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την ενσωμάτωση του Twitter και το AirPlay Mirroring.

Συνολικά, το OS X Mountain Lion προσφέρει στους κατόχους Mac περισσότερα από εκατό νέα χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Apple –και η διαχωριστική γραμμή με το iOS γίνεται ολοένα και πιο λεπτή… Δες παρακάτω το σχετικό promo βίντεο της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα