Remember Me – Game Report

08:24 6/7/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Οι αναμνήσεις επιστρέφουν…

Περίεργο πράγμα οι αναμνήσεις... Άλλες φορές τις θέλουμε κι άλλες προσπαθούμε να τις ξεχάσουμε. Με αυτό το ανθρώπινο δίλλημα, πρόβλημα ή όπως αλλιώς θέλεις να το πεις, ασχολείται και το Remember Me παρουσιάζοντας ένα μέλλον διαφορετικό, με τις αναμνήσεις να έχουν κυρίαρχο ρόλο.

ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΙΣΙ

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στο Neo-Paris –το Παρίσι του έτους 2084– όπου η επιχείρηση Memorize έχει εφεύρει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα, το επονομαζόμενο Sensen. Το Sensen επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται τις αναμνήσεις τους σε

ένα δίκτυο, να αγοράζουν αναμνήσεις άλλων ανθρώπων για να τις κάνουν δικές τους ή ακόμα και να διαγράφουν κάποιες άσχημες ή δυσάρεστες. Αυτό έχει οδηγήσει την κοινωνία σε μια κατάσταση όπου οι πλούσιου σβήνουν ότι δεν θέλουν να θυμούνται, ενώ υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν πάθει εξάρτηση με το Sensen και ζουν μόνο με αναμνήσεις άλλων ανθρώπων. Εσύ αναλαμβάνεις το ρόλο της Nilin, ενός πρώην μέλους της ομάδας Errorists, η οποία προσπαθεί να σταματήσει την Memorize. Η Nilin πρόκειται να δεχτεί μια διαγραφή της μνήμης της ως τιμωρία, αλλά σώζεται την τελευταία στιγμή από έναν άγνωστο και εκεί ξεκινά η περιπέτειά της.

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ…

Το Remember Me θα σου θυμίσει σε αρκετά σημεία άλλους τίτλους. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης θα σου έρθει στο μυαλό κάποιο Uncharted, καθώς η Nilin θα περιφέρεται στο Neo-Paris σκαρφαλώνοντας σε διάφορα σημεία και λύνοντας κάποιους απλοϊκούς γρίφους. Από την άλλη μεριά, οι μάχες του παιχνιδιού (οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι melee) θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές της σειράς Batman Arkham. Θα πρέπει να πατάς το κατάλληλο πλήκτρο μόλις τελειώσει η κίνησή σου, για να προχωρήσεις στην επόμενη έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα combo. Αυτό όμως που κάνει τα combos πιο ενδιαφέροντα είναι η δυνατότητα που έχεις να σχεδιάζεις τα δικά σου, χρησιμοποιώντας κινήσεις που ξεκλειδώνεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι κινήσεις αυτές μπορούν να προσφέρουν διάφορα bonus όπως μειωμένο cooldown σε κάποια ειδική ικανότητα ή κάτι άλλο.

Στον τεχνικό τομέα το Remember Me τα πηγαίνει πολύ καλά με τα γραφικά να είναι πολύ όμορφα και το animation εξαιρετικό. Ο ήχος και οι διάλογοι του παιχνιδιού είναι επίσης υψηλού επιπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα