SOCOM Special Forces – Game Report

Κάτω οι τρομοκράτες.Μετά το –μάλλον αποτυχημένο- πείραμα του MAG online η Zipper Interactive επέστρεψε στα δικά της χωράφια και μας φέρνει το νέο SOCOM Special Forces. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η ανάπτυξη του SOCOM 4 αλλά η κυκλοφορία του έχει μέλλον ακόμα. Οπότε υπομονή και πάμε στο μεταξύ να δούμε τι έχει να μας προσφέρει το οπλοστάσιο του Special Forces.

ΣΤΑ ΟΠΛΑ
Αρχικά να μιλήσουμε για το σενάριο του τίτλου. Πριν καλά-καλά προλάβεις να πιάσεις το χειριστήριο στα χέρια σου, μεταφέρεσαι στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στην
τοποθεσία Malacca (παρακαλώ όχι γέλια, οι developers δεν ξέρουν τι σημαίνει στα ελληνικά). Εκεί, καλείσαι να διαχειριστείς μία ομάδα πέντε στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Σκοπός της ομάδας αυτής; Η εξολόθρευση των Naga, τοπικών τρομοκρατών και κατά συνέπεια η παύση των επιχειρήσεών τους. Παρόλο που το σενάριο δεν είναι πρωτότυπο, είναι δοσμένο με κινηματογραφικό τρόπο. Ο κεντρικός χαρακτήρας επίσης (Grey Cullen) είναι αρκετά δουλεμένος και σε κάνει να ταυτιστείς μαζί του σε κάποια σημεία των αποστολών.
Πάμε τώρα στο gameplay. Τα πράγματα αρχικά είναι αρκετά απλά: κάθε χαρακτήρας σου μεταφέρει μέχρι και δύο όπλα, ο χειρισμός είναι οικείος σε όλους τους shooter fans ενώ θα κληθείς να αντιμετωπίσεις πληθώρα καταστάσεων: από αντίπαλους snipers, μέχρι στρατιωτικά οχήματα και RPGs. Ποτέ δε θα ξεμείνεις από πυρομαχικά καθώς κάθε αντίπαλος κάνει drop όταν τον εξουδετερώνεις. Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν σκοτώσεις κάποιον και θέλεις να πάρεις το όπλο του δεν ξέρεις τί όπλο είναι καθώς δεν αναγράφεται επί της οθόνης. Η δράση συνολικά είναι ικανοποιητική αν και θα ήθελε λίγο περισσότερη ένταση. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεσαίος, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων δεν είναι προκλητική αλλά προβληματική σε σημεία.

ΚΑΤΑΤΑΓΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ…
Από την άλλη πλευρά η A.I. των συμπαικτών σας στην ομάδα τα πάει καλύτερα, ενώ το να στέλνεις κάποιο μέλος της ομάδας σου στην καρδιά της μάχης είναι εύκολο (ίσως παραείναι εύκολο). Προκειμένου να υπάρξει ποικιλία στο gameplay η Zipper έχει συμπεριλάβει και έναν αριθμό stealth αποστολών. Οι συγκεκριμένες αποστολές απαιτούν να χρησιμοποιείς κάλυψη/απόκρυψη και να εξολοθρεύεις τους αντιπάλους από κοντά. Όμως η κάθε πίστα έχει αόρατα προσχεδιασμένα μονοπάτια από τα οποία στην ουσία δεν μπορείς να αποκλίνεις. Έτσι μέχρι να βρεις το σωστό μονοπάτι θα πέφτεις άδοξα από τις σφαίρες των αντιπάλων χωρίς να καταλαβαίνεις το γιατί. Αυτό το σχεδιαστικό ατόπημα κάνει τις stealth αποστολές δύσκολες σε τέτοιο βαθμό που ο παίκτης μπερδεύεται και ίσως παρατήσει την προσπάθειά του.
ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ
Το παιχνίδι συνολικά δεν είναι άσχημο. Στα θετικά συγκαταλέγονται οι co-op αποστολές, το καλά σχεδιασμένο online multiplayer και το αρκετά ρεαλιστικό σύστημα κάλυψης στις μάχες. Το SOCOM Special Forces ήθελε λίγη δουλειά ακόμα στην A.I. και ίσως κάποιο πιο πρωτότυπο μηχανισμό στις μάχες. Πάντως οι οπαδοί της σειράς μόλις ολοκληρώσουν το single player campaign,
Keywords
Τυχαία Θέματα