Sleeping Dogs – Game Report

Η μεγάλη φετινή έκπληξη.

Το Sleeping Dogs, είναι ένας τίτλος που ομολογουμένως πέρασε από πολλά. Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και αυξημένα κόστη παραγωγής, η Activision προχώρησε στην ακύρωσή του project (Τrue Crime: Hong Kong μέχρι εκείνη τη στιγμή) και για έξι μήνες το παιχνίδι παρέμενε «ορφανό», μέχρι να έρθει η Square Enix

για να το αναλάβει. Όπως θα δούμε παρακάτω, τελικά άξιζε τον κόπο.

 

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Το παιχνίδι είναι open world δράσης στα χνάρια του Grand Theft Auto, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα το έλεγες κλώνο του. Το Sleeping Dogs έχει τον δικό του χαρακτήρα και διαθέτει πολλά στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του Wei Shen, ενός αστυνομικού που προσπαθεί να βάλει τέλος στο οργανωμένο έγκλημα του Χόνγκ Κόνγκ. Στην πορεία της ιστορίας, ο Shen θα πρέπει να ενταχθεί μυστικά σε μία συμμορία και να αντιμετωπίσει τις τύψεις των εγκλημάτων που θα διαπράξει, προκειμένου να διεισδύσει στα ενδότερα της μαφίας. Αν όλα αυτά σε προδιαθέτουν για μία περιπέτεια με ατελείωτη δράση, ξύλο, γρήγορες καταδιώξεις και καταιγισμό πυροβολισμών, το Sleeping Dogs θα σε δικαιώσει απόλυτα.

 

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ

Σαφώς επηρεασμένο από τις ασιατικές ταινίες δράσης, χωρίς όμως να βασίζεται στο πραγματικό, αλλά σε ένα φανταστικό Χόνγκ Κόνγκ, το Sleeping Dogs έχει δανειστεί επιτυχώς τα καλύτερα στοιχεία από το gameplay των κορυφαίων σύγχρονων παιχνιδιών. Έτσι, οι μάχες σώμα με σώμα είναι στα πρότυπα του Batman: Arkham Asylum, το κομμάτι του racing είναι εμπνευσμένο από το Need For Speed, το free-roaming και carjacking από το Grand Theft Auto, το shooting έχει κάτι από Max Payne, ενώ σαφείς επιρροές στα minigames θα διαπιστώσει το έμπειρο μάτι από τα Yakuza και το παλιότερο Shenmue. Σίγουρα, όλοι αυτοί οι τίτλοι ανακατεμένοι προκαλούν ίλιγγο και πραγματικά, το Sleeping dogs είναι ένα ιλιγγιώδες παιχνίδι. Στο τεχνικό κομμάτι τα πράγματα δεν πάνε πίσω, με λεπτομέρειες που έχουν απίστευτο βάθος –ειδικά για open world τίτλο– ενώ το cast των ηθοποιών για τα voice overs είναι εξαιρετικό, με τις φωνές να είναι ένα μίγμα από αγγλικά και καντονέζικα, που σε βάζουν κατευθείαν στην ατμόσφαιρα. Μπορεί να μην διαρκεί όσες ώρες διήρκησε το GTA IV, όμως αυτές οι (περίπου) είκοσι ώρες θα είναι γεμάτες ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα