The Darkness II – Game Report

15:52 5/3/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Ένα διαφορετικό first person shooter.

Δύο χρόνια μετά το αρχικό παιχνίδι ο Jackie Estacado έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμη του «Σκότους» για να γίνει αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Franchetti. Στο πρώτο μέρος είχε εκδικηθεί για το φόνο της αγαπημένης του. Τώρα δεν μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του και το «Σκότος» προσπαθεί να βγει ξανά στην επιφάνεια. Κάποια γεγονότα στη ζωή του Jackie θα του το επιτρέψουν και έτσι θα ξεκινήσει το ταξίδι του για να λύσει το μυστήριο πίσω από τα κίνητρα του «Σκότους».

 

ΔΥΟ

ΧΕΡΙΑ… ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Αυτά τα δαιμονικά χέρια που βγαίνουν ξαφνικά από το σώμα του Jackie αποτελούν το κύριο στοιχείο του gameplay. Εντάξει μπορεί να έχεις στη διάθεσή σου και πιο… συμβατικά όπλα όπως πιστόλια και καραμπίνες, αλλά δε νομίζω να ασχοληθείς μαζί τους για πολλή ώρα. Τα χέρια αυτά χρησιμεύουν για πολλά πράγματα. Το δεξί χέρι χρησιμοποιείται για τα χτυπήματα. Μπορείς να το στριφογυρίσεις στον αέρα και να χτυπήσεις κάθετα ή οριζόντια διαλύοντας τους εχθρούς σου, αλλά και τα διάφορα αντικείμενα του περιβάλλοντος. Το αριστερό χρησιμεύει για να πιάνεις αντικείμενα από το περιβάλλον και να τα χρησιμοποιείς ως όπλα, όπως για παράδειγμα μεταλλικές κολόνες τις οποίες μπορείς να πετάξεις στους εχθρούς σου ή πόρτες αυτοκινήτων τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ως ασπίδες, είτε ως ένα είδος (τεράστιου είναι η αλήθεια) φρίσμπι. Επίσης τα χέρια σου μπορούν να πραγματοποιήσουν διάφορες επιθέσεις: μπορείς να πιάνεις τα πόδια των εχθρών σου και να τα ξεριζώνεις, να τους τυλίγεις σαν ανακόντα και να τους πιέζεις μέχρι να σκάσουν και διάφορα άλλα. Όλα αυτά ακούγονται πολύ βίαια; Ε, είναι. Το παιχνίδι έχει πολλές σκηνές μεγάλης βιαιότητας και είναι κυριολεκτικά βουτηγμένο στο αίμα.

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΑΠΟ RPG

Πέρα απ’ τις βασικές (και αναβαθμίσιμες) ικανότητές σου, στην πορεία του παιχνιδιού μπορείς αποκτήσεις ακόμα περισσότερες. Έτσι αναλόγως με τις επιλογές σου, έχεις τη δυνατότητα να καλέσεις ένα σμήνος από έντομα που επιτίθεται στους εχθρούς σου, να δημιουργήσεις μια μικρή μαύρη τρύπα που ρουφά τους εχθρούς σου ή ακόμα και να καλέσεις ένα μικρό δαίμονα για να σε βοηθήσει στις μάχες (αν θες βέβαια μπορείς να τον πιάσεις και να τον πετάξεις πάνω τους).

Keywords
Τυχαία Θέματα