The Ratchet & Clank Trilogy – Game Report

Το καλό gameplay δεν γερνάει ποτέ!

Οι περισσότερες εταιρείες στο χώρο έχουν και από μία μασκότ, όπως ο Sonic της Sega και ο Mario της Nintendo. Η Sony έχει να επιδείξει το δίδυμο των Ratchet και Clank. Ο ανθρωπόμορφος γάτος και ο «ρομποτένιος» φίλος του, κλείνουν αισίως τα δέκα χρόνια ύπαρξης και

η Sony το γιορτάζει με μια συλλογή των τριών πρώτων τίτλων της σειράς που έγιναν μεγάλες επιτυχίες στο PS2, επανασχεδιασμένων σε HD και με υποστήριξη για στερεοσκοπικό 3D.

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

Στην συλλογή θα βρούμε το πρώτο Ratchet & Clank (R&C για συντομία), το R&C: Going Commando και το R&C: Up your Arsenal. Στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2002, προσπαθείς να σταματήσεις τον Chairman Drek από το να λεηλατεί τους πλανήτες του γαλαξία Solana, προκειμένου να φτιάξει ένα πλανήτη για το λαό του, τους Blarg. Αγοράζοντας στην αρχή ανίσχυρα όπλα, και αναβαθμίζοντάς τα με bolts, δημιουργείς ένα παράξενο αλλά πανίσχυρο οπλοστάσιο για να τον αντιμετωπίσεις, σε ένα μίγμα platform και shooting δράσης. Εδώ θα συναντήσεις και τον Captain Qwark, ο οποίος θα εμφανιστεί και στα επόμενα παιχνίδια, είτε σαν φίλος, είτε σαν εχθρός! Στο Going Commando (2003), το δίδυμο αναζητεί το Prototep, ένα τεχνητό πλάσμα με μυστικές δυνάμεις, το οποίο και έκλεψε ένας μασκοφόρος ληστής. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή, γιατί στην πορεία η ιστορία περιπλέκεται! Τοποθετημένο σε έναν νέο γαλαξία και με την προσθήκη φρέσκων στοιχείων στο gameplay, αποτελεί ένα εξαιρετικό sequel. To τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της συλλογής, το R&C: Up your Arsenal (2004), βρίσκει το ντουέτο αντιμέτωπο με μία γαλαξιακή εισβολή από μια εξωγήινη φυλή, καθοδηγούμενη από τον Dr. Nefarious, ένα τρελό ρομπότ που θέλει να απαλλάξει τον γαλαξία από τα βιολογικά όντα. Ίσως είναι και το καλύτερο παιχνίδι της σειράς, αφού όχι μόνο διατηρεί όλα τα καλά στοιχεία των δύο προηγούμενων, αλλά τα αναβαθμίζει στο έπακρο με την προσθήκη του multiplayer.

 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Όταν έχεις τρία πετυχημένα παιχνίδια σε ένα πακέτο, και μάλιστα αυτά να δείχνουν ομορφότερα από ποτέ, είτε σε 1080p με 60fps, είτε σε 720p με στερεοσκοπικό 3D και 30fps, γνωρίζεις ότι παίρνεις κάτι που αξίζει τα λεφτά του. Το bundle του Ratchet & Clank Trilogy έχει τρία ποιοτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που σίγουρα αξίζει να ασχοληθείς μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα