To Nokia Lumia 1020 με κάμερα 41MP είναι γεγονός

Η συσκευή φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο καμερόφωνο του σήμερα.

Μετά από πολυάριθμες «διαρροές» τις τελευταίες εβδομάδες, το Nokia Lumia 1020 με κάμερα 41MP –παρόμοια με αυτή που συναντήσαμε στο Symbian 808 PureView– είναι επιτέλους γεγονός. Με αυτή την κυκλοφορία, η Nokia κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων όσων είχαν ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες της κάμερας του 808 PureView, αλλά θα ήθελαν να την δουν σε μια πιο σύγχρονη υλοποίηση, με

ένα λειτουργικό σύστημα που δεν βρίσκεται στα «τελευταία» του (σ' αυτή την περίπτωση, τα Windows Phone 8).

Πριν περάσουμε στο κομμάτι της κάμερας, αξίζει να σημειώσουμε ότι από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Lumia 1020 δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα τελευταία high-end smartphones της Nokia, με εξαίρεση τη μνήμη RAM που είναι πλέον 2GB. Κοινώς, διαθέτει διπύρηνο SoC Snapdragon S4 χρονισμένο στα 1,5GHz, οθόνη ClearBlack AMOLED 4,5 ιντσών με ανάλυση 768x1280 pixels που προστατεύεται με Gorilla Glass 3 και 32GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει επίσης Bluetooth 3.0, NFC, GPS και υποστήριξη 4G LTE, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2000mAh. Σχεδιαστικά, παρά τον ογκώδη αισθητήρα στην πίσω πλευρά του, το Lumia 1020 δείχνει ιδιαίτερα στιλάτο –με το κίτρινο χρώμα φυσικά να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Στα της κάμερας τώρα, ο αισθητήρας των 41 megapixel, μπορεί να αιχμαλωτίσει φωτογραφίες ανάλυσης 34MP και 38MP, με αναλογία εικόνας 16:9 και 4:3 αντίστοιχα. Πέρα όμως απ’ τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση, το Lumia 1020 αποθηκεύει και «oversampled» φωτογραφίες 5 megapixel. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε pixel της 5 megapixel φωτογραφίας έχει δημιουργηθεί με δεδομένα που προέρχονται από έως και 7 pixel του αισθητήρα. Το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη Nokia, είναι φωτογραφίες εξαιρετικά ευκρινείς, με φυσικά χρώματα και χαμηλό θόρυβο.

Ο μεγάλος αυτός αισθητήρας, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κάνουν ζουμ χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας –αν και σ’ αυτή την περίπτωση, χάνεται το «oversampling». Έτσι κατά τη λήψη φωτογραφιών 5 megapixel οι χρήστες μπορούν να κάνουν ζουμ έως και 3x, κατά τη λήψη βίντεο 1080p έως και 4x, ενώ κατά τη λήψη βίντεο 720p έως και 6x. Εντυπωσιακοί αριθμοί για ένα smartphone. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για αισθητήρα BSI με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, έξι φακούς Carl Zeiss και Xenon φλας.

Το Nokia Lumia 1020 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου στις Η.Π.Α., ενώ στην Κίνα και σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης θα κάνει την εμφάνισή του πριν το τέλος του τρίτου τριμήνου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, στην Ελλάδα θα το δούμε πριν το τέλος της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα