Αφιέρωμα How To

 

Εσύ ακόμα αναρωτιέσαι πώς πρέπει να καθαρίζεις την LCD οθόνη σου;

Πώς να… Μην χάνεις τις καλύτερες στιγμές μιας ταινίας

Εαν κάθε φορά που πηγαίνεις σινεμά παίρνεις αγκαλιά το δίλιτρο ποτήρι αναψυκτικού, το πιο πιθανό είναι να θέλεις να επισκεφθείς την τουαλέτα πριν καλά-καλά φτάσεις στη μέση της ταινίας. Στις συνοικιακές αίθουσες με διάλειμμα, μικρό το κακό. Τι κάνεις όμως όταν βρίσκεσαι σε multiplex; Η μια λύση είναι να πας τουαλέτα σε τυχαία χρονική στιγμή της

ταινίας, με αποτέλεσμα όταν επιστρέψεις να έχεις χάσει τις καλύτερες σκηνές. Η άλλη είναι να κατεβάσεις στο iPhone ή στο Android smartphone σου τη δωρεάν εφαρμογή RunPee, που σε ενημερώνει για το ποιές είναι οι κατάλληλες στιγμές για να τρέξεις στην τουαλέτα σε κάθε ταινία. Επιπλέον, σε ενημερώνει για τον αν υπάρχουν έξτρα σκηνές στους τίτλους τέλους, ενώ παράλληλα σου παρέχει μια σύνοψη των πέντε πρώτων λεπτών της ταινίας, σε περίπτωση που φτάσεις καθυστερημένος. Must-have.

 

Γίνε πιο δημοφιλής στο Twitter

Αλήθεια, τα tweets σου πραγματοποιούνται τη σωστή χρονική στιγμή; Γιατί αν κάνεις tweets στις πέντε τα ξημερώματα, μάλλον δεν τα δει κανείς. Τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να δώσει το Timely (www.timely.is). Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σου, το Timely θα αναλύσει τα εκατόν ενενήντα εννιά προηγούμενα tweets σου και θα βρει τις καλύτερες ώρες της ημέρας για να «twitάρεις». Προγραμματίζοντας τα tweets σου να γίνονται στις προτεινόμενες ώρες, θα κερδίζεις σταδιακά περισσότερα retweets, mentions και τελικά followers, που είναι εξάλλου και ο απώτερος στόχος σου. Δοκίμασέ το.

 

Πώς να… Ξεσκουριάσεις την αλυσίδα του ποδηλάτου σου με λεμόνι

Η αλυσίδα του ποδηλάτου σου έχει αρχίσει να σκουριάζει επικίνδυνα; Η αφαίρεση της σκουριάς είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση απ’ όσο φαντάζεσαι –και μάλιστα δεν απαιτεί την αγορά ειδικών χημικών προϊόντων. Για την ακρίβεια, θα χρειαστείς λίγο χυμό λεμονιού και ένα λεπτό σύρμα κατσαρόλας (αυτό που μοιάζει με βαμβάκι). Το κιτρικό οξύ του χυμού λεμονιού αντιδρά με τη σκουριά καθιστώντας πιο εύκολη την απομάκρυνσή της με το λεπτό σύρμα. Πρόσεξε μόνο μετά τον καθαρισμό να αφαιρέσεις τον χυμό απ’ την αλυσίδα, καθώς το κιτρικό οξύ μπορεί να φθείρει το μέταλλο.

 

Πώς να… Τραβήξεις screenshot στο iPhone

Μπορεί στα Android smartphones για να τραβήξεις ένα screenshot της οθόνης του κινητού σου να πρέπει πρώτα να έχεις κάνει root τη συσκευή σου, όμως στην περίπτωση του iPhone τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ή μάλλον απίστευτα απλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατήσεις ταυτόχρονα πατημένο το πλήκτρο κλειδώματος στην επάνω πλευρά της συσκευής με το πλήκτρο home που βρίσκεται κάτω απ’ την οθόνη για περίπου ένα δευτερόλεπτο –μέχρι η οθόνη σου να γίνει στιγμιαία λευκή. Στη συνέχεια το screenshot σου θα αποθηκευτεί στο Camera roll για να μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου.

 

Πώς να… «Tagάρεις» σωστά όλα σου τα τραγούδια

Μια τεράστια

Keywords
Τυχαία Θέματα