Ακραίοι περιορισμοί στη χρήση του Internet στη Λευκορωσία

14:34 3/1/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Πρακτικά ανύπαρκτη διαδικτυακή ελευθερία.

Η Λευκορωσία συνεχίζει να εφαρμόζει ακραίους νόμους για τον περιορισμό της ελεύθερης χρήσης του Internet. Σύμφωνα λοιπόν με έναν νέο νόμο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 6 Ιανουαρίου του 2012, όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Λευκορωσία, είναι υποχρεωμένες να φιλοξενούν τις ιστοσελίδες τους μόνο σε εγχώρια domains και όχι σε υπηρεσίες web hosting

που η έδρα τους βρίσκεται στο εξωτερικό. Ακόμα και για την ανταλλαγή email, οι επαγγελματίες πρέπει να χρησιμοποιούν υπηρεσίες με έδρα την Λευκορωσία.

Το παραπάνω βέβαια σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην οριστική απαγόρευση της πραγματοποίησης αγορών από e-shops των οποίων η έδρα δεν βρίσκεται στην Λευκορωσία, όπως για παράδειγμα το Amazon. Όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν στην ισχύουσα νομοθεσία, που υποχρεώνει τους παρόχους Internet (ISPs) να καταγράφουν τα δεδομένα των χρηστών τους. Ακόμα κι αν θελήσεις να σερφάρεις στο Internet μέσω κάποιου Internet Cafe, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να σου ζητήσει στοιχεία ταυτότητας, ούτως ώστε οι ISPs να μπορούν να κρατήσουν στο αρχείο τους τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκες για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι ISPs είναι υποχρεωμένοι εντός 24 ωρών να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα sites, εφόσον τους ζητηθεί από την κυβέρνηση. Ο μεγάλος αδερφός του Internet φαίνεται πως έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη… «Δημοκρατία» της Λευκορωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα