Χαμηλού κόστους Android συσκευές για τρίτες εταιρείες από την NVIDIA

Σύμφωνα με τον Eldar Murtazin του Mobile-review.com.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της πλατφόρμας Tegra, η NVIDIA αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή των δικών της smartphones και tablets. Αυτές οι Android συσκευές θα πωλούνται στη συνέχεια σε τρίτες εταιρείες, που θα μπορούν να τα λανσάρουν

σε τοπικές αγορές με το δικό τους branding. Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τον Eldar Murtazin του Mobile-review.com και το αν ισχύουν, θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα μιας και ισχυρίζεται πως το πλάνο θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η NVIDIA επιθυμεί ουσιαστικά να κατασκευάσει smartphones και tablets αναφοράς (όπως κάνει για παράδειγμα και με τις κάρτες γραφικών της) και στη συνέχεια, αντί να τα διαθέσει η ίδια στην αγορά, να πουλήσει την άδεια χρήσης τους σε τρίτες εταιρείες, οι οποίες θα τα λανσάρουν σε αγορές σε όλο τον κόσμο με το δικό τους brand. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και σε πολλές χώρες ήδη κυκλοφορούν φθηνά Android smartphones και tablets κατασκευασμένα μαζικά στην Κίνα, τα οποία οι εισαγωγείς λανσάρουν με διάφορες ονομασίες.

Με τους επεξεργαστές της Qualcomm και της Mediatek να κυριαρχούν στα budget Android smartphones, αυτή η κίνηση ίσως βοηθήσει την NVIDIA να κατακτήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της αγοράς. Σίγουρα πάντως θα έχει ενδιαφέρον να μπορείς να προμηθευτείς προσιτές συσκευές με Tegra 3 (ή ακόμα και Tegra 4).

Keywords
Τυχαία Θέματα