Δοκιμάζοντας το νέο 3G δίκτυο της WIND στο Huawei MediaPad

13:13 8/7/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Υψηλότερες και πιο «σταθερές» 3G ταχύτητες.

Πριν λίγες εβδομάδες το i-TECH4u βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου 3G δικτύου της WIND και η εταιρεία μας έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στην πράξη, με τη βοήθεια ενός απ’ τα καλύτερα tablets 7 ιντσών της ελληνικής αγοράς, του Huawei MediaPad. Ας ξεκινήσουμε όμως από το ίδιο το tablet.

 

HUAWEI

MEDIAPAD

Ανοίγοντας τη συσκευασία του MediaPad, η πρώτη εντύπωση ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη: η ποιότητα κατασκευής του tablet κυμαίνεται σε εξαιρετικά επίπεδα –θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι το πιο ποιοτικό που έχουμε πιάσει στα χέρια μας στην κατηγορία των επτά ιντσών. Η πίσω πλευρά του είναι μεταλλική και περιμετρικά βρίσκονται όλα τα απαραίτητα πλήκτρα και θύρες (micro-HDMI, micro-USB και υποδοχή φόρτισης). Όσο για την IPS οθόνη αφής του MediaPad, η ανάλυση των 1280x800 pixels μεταφράζεται σε πυκνότητα pixels 216 –έχει δηλαδή την ίδια ευκρίνεια με το νέο Google Nexus 7. Θα θέλαμε βέβαια να προστατεύεται από κάποιο γυαλί ανθεκτικό στις γρατζουνιές, αν και συνήθως τα tablets «ταλαιπωρούνται» λιγότερο σε σύγκριση με τα smartphones.

Μιας και στο tablet βρισκόταν εγκατεστημένο το Android Honeycomb, η πρώτη μας κίνηση ήταν να το αναβαθμίσουμε σε Android Ice Cream Sandwich –η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη εδώ και καιρό από το επίσημο site της Huawei, αν και μπορείς να περιμένεις και την επίσημη της WIND. Από τα ελάχιστα λεπτά που το χρησιμοποιήσαμε ωστόσο με Honeycomb, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η εμπειρία χρήσης με Ice Cream Sandwich είναι σαφώς ανώτερη. Σ’ αυτό συμβάλει φυσικά και ο διπύρηνος επεξεργαστής 1.2GHz της Qualcomm που βρίσκεται στην «καρδιά» του, σε συνδυασμό με το 1GB RAM. Από πλευράς αποθηκευτικού χώρου το MediaPad διαθέτει 8GB εσωτερικής μνήμης (με κάτι παραπάνω από 5GB ελεύθερα για τον χρήστη) που μπορείς να επεκτείνεις μέσω καρτών microSD. Επιπλέον, στην πίσω πλευρά του βρίσκεται μια κάμερα 5MP με αυτόματη εστίαση (χωρίς LED φλας), ενώ στην πρόσοψη πάνω απ’ την οθόνη υπάρχει και μια δεύτερη 1,3MP για κλήσεις βίντεο. Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι ικανοποιητική –αν και όπως έχουμε ξαναπεί, είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιείς το tablet συχνά για να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο.

Το περιβάλλον χρήστη –ευτυχώς κατά την άποψή μας– δεν έχει βαρύνει με skin της Huawei, προσφέροντας μια εμπειρία αντίστοιχη μ’ αυτή που είχε στο μυαλό της η Google. H μετάβαση από τη μια αρχική οθόνη στην άλλη, καθώς και η εκτέλεση εφαρμογών είναι ταχύτατη αν και όταν το «ζορίζαμε» παρατηρήσαμε κάποιες μικρές καθυστερήσεις (όπως σε όλα σχεδόν τα Android tablets) –που βέβαια είναι απίθανο να ενοχλήσουν το μέσο χρήστη. Οι μικρές του διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό για όσους αναζητούν κάτι compact και πραγματικά φορητό, με ικανοποιητική αυτονομία. Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε να αναφέρουμε το γεγονός πως πρόκειται για μοντέλο με Wi-Fi και 3G, που σημαίνει ότι τοποθετώντας μια κάρτα SIM στο tablet, μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Internet όπου κι αν βρίσκεσαι και όχι μόνο σε Wi-

Keywords
Τυχαία Θέματα