Δορυφόρους βασισμένους σε Android smartphones ετοιμάζει η NASA

Τα Nexus πηγαίνουν βόλτα στο διάστημα.

Μικρούς δορυφόρους βασισμένους σε Nexus smartphones ετοιμάζει η NASA. Οι «PhoneSats», όπως ονομάζονται, είναι πιο οικονομικοί, κατασκευάζονται πιο εύκολα και βασίζονται σε Android smartphones

που προσφέρουν την εμπειρία της Google –δηλαδή τα Nexus One της HTC και Nexus S της Samsung. Σύμφωνα με τη NASA, τα συγκεκριμένα smartphones διαθέτουν πλούσιες ικανότητες απαραίτητες στα δορυφορικά συστήματα, όπως για παράδειγμα γρήγορους επεξεργαστές, ευέλικτα λειτουργικά συστήματα, πολλούς αισθητήρες, κάμερες υψηλής ανάλυσης και δέκτες GPS.

Αρχικά, η NASA σκοπεύει να κατασκευάσει τον PhoneSat 1.0 (με Nexus One), στόχος του οποίου θα είναι να παραμείνει στο διάστημα για σύντομο χρονικό διάστημα και να μεταδώσει φωτογραφίες πίσω στη Γη. Ωστόσο για τον PhoneSat 2.0 (με Nexus S), οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες χάρη στα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά του. Σε γενικές γραμμές, οι συγκεκριμένοι δορυφόροι θα χρησιμοποιηθούν για δοκιμές νέων τεχνολογιών και εξαρτημάτων για διαστημικές πτήσεις καθώς και για τη διεξαγωγή φθηνών παρατηρήσεων του πλανήτη.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή καθενός απ’ αυτούς τους δορυφόρους ανέρχεται σε μόλις $3.500 και η NASA σκοπεύει να εκτοξεύσει τρία συστήματα PhoneSat (δύο 1.0 και ένα 2.0) στο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα