Ενεργειακά αποδοτικότερος browser o Internet Explorer 10

19:13 7/6/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Σύμφωνα με τις δοκιμές του Center for Sustainable Energy Systems.

Εντάξει, οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν θα ασχοληθούν με το πόση ενέργεια καταναλώνει ο browser μας. Ασχολείται ωστόσο η Microsoft, που προσπαθεί να δώσει στους χρήστες κίνητρα για να χρησιμοποιήσουν ξανά τον άλλοτε κραταιό Internet Explorer.

Σύμφωνα

με τα τελευταία στοιχεία που προέρχονται από τις δοκιμές του Center for Sustainable Energy Systems, ο Internet Explorer 10 καταναλώνει 18,6% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον Chrome κατά την αναπαραγωγή Flash βίντεο σε φορητούς υπολογιστές, και 10,1% λιγότερη ενέργεια από τον Firefox. Όσο για την αναπαραγωγή HTML5 βίντεο, ο IE 10 καταναλώνει 16,1% και 17,4% λιγότερη ενέργεια από τον Chrome και τον Firefox αντίστοιχα. Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και στους επιτραπέζιους υπολογιστές, μόνο που οι διαφορές είναι μερικές μονάδες μικρότερες. Τέλος, ο Internet Explorer 10 καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και όταν απλώς σερφάρεις σε ιστοσελίδες.

Ωστόσο η Microsoft δεν δημοσίευσε τα παραπάνω στοιχεία για να ισχυριστεί πως η χρήση του Internet Explorer 10 μπορεί να παρατείνει την αυτονομία ενός Windows tablet ή laptop. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις και στην επίσημη ανάρτηση (δες εδώ), η εταιρεία ποντάρει περισσότερο στην οικολογική συνείδηση των χρηστών –με λίγα λόγια θέλει να περάσει το μήνυμα πως αν χρησιμοποιείς Firefox ή Chrome επιβαρύνεις το περιβάλλον. Μεταξύ μας, δεν πιστεύουμε ότι θα καταφέρει πολλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα