Φθηνότερα θα διαθέτει η Microsoft τα Windows 8 στους ΟΕΜ

14:21 6/3/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Σε μια προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο λειτουργικό της σύστημα.

Σε μια προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο λειτουργικό της σύστημα, η Microsoft σχεδιάζει γενναίες μειώσεις στην τιμή των Windows για τους OEM. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε δημοσιεύματά τους ηWall Street Journal και το Digitimes . Ο λόγος είναι πως η Microsoft

θέλει να κάνει πιο προσιτό το software της, ούτως ώστε να κάνει πιο εύκολη για τους κατασκευαστές την ανάπτυξη μικρών φορητών υπολογιστών με οθόνες αφής μικρότερες των 11,6 ιντσών.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η Microsoft θα προσφέρει τα Windows 8 $20 φθηνότερα για φορητούς με οθόνες αφής 11,6 ιντσών και κάτω. Επιπλέον, στα μηχανήματα με οθόνη αφής μικρότερη των 10,8 ιντσών, η Microsoft πέρα από την έκπτωση θα παρέχει δωρεάν και το Office 2013. Μεταξύ μας βέβαια, το να χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως το Word και το Excel σε τόσο μικρές οθόνες δεν είναι και ότι πιο ξεκούραστο, ωστόσο είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις διαθέσιμες τις εφαρμογές δωρεάν.

Οι εκπτώσεις θα περάσουν στην αγορά από τα μέσα περίπου της χρονιάς και μετά και προφανώς θα επηρεάσουν κυρίως την κατηγορία των netbooks (όσα υπάρχουν ακόμα) καθώς και των υβριδικών tablet-laptop με μικρή οθόνη και πλήρη έκδοση των Windows 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα