Μεγάλες αλλαγές έρχονται στη RIM

Η εταιρεία μάλλον εγκαταλείπει τη μάχη με τα iOS και Android…

Τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου της Research In Motion (βλέπε BlackBerry) για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 3 Μαρτίου του 2012 ήταν απογοητευτικά: τα έσοδα εμφανίστηκαν 19% μειωμένα σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία διέθεσε στην αγορά 21% λιγότερες συσκευές BlackBerry.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως παρά τις συνεχείς –και γενναιόδωρες– μειώσεις της τιμής του BlackBerry PlayBook, τα κομμάτια που διατέθηκαν στην αγορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου δεν ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες.

Έτσι λοιπόν η εταιρεία φαίνεται πως σκοπεύει από εδώ και στο εξής να εστιάσει την προσοχή της στους χρήστες που αναζητούν αξιόπιστα smartphones για επαγγελματική χρήση, εγκαταλείποντας σίγα-σιγά τη μάχη με τα iOS και Android. Τα BlackBerry εξάλλου δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν πολύ ελκυστικά για το ευρύ κοινό. Ο Thorsten Heins μάλιστα δήλωσε ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, όμως μπορούμε να κάνουμε αυτά στα οποία είμαστε καλοί”.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η παραίτηση του Jim Balsillie (που θα βγει πλέον στη σύνταξη), ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στα στελέχη της εταιρείας.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα