Νέα γενιά Ultrabooks έρχεται από την Intel

Ταχύτερα και με ακόμα πιο εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Με την πρώτη γενιά Ultrabooks να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην αγορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών τους τελευταίους μήνες, η Intel υπόσχεται ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά στη δεύτερη γενιά τους –που θα ενσωματώνει τους επεξεργαστές Intel Core τρίτης γενιάς.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, το πάχος

ενός φορητού για να χαρακτηριστεί Ultrabook δεν πρέπει να ξεπερνά τα 18 χιλιοστά για μηχανήματα με οθόνη μικρότερη των 14 ιντσών και τα 21 χιλιοστά για μηχανήματα με οθόνη μεγαλύτερη των 14 ιντσών –καμία διαφορά δηλαδή σε σύγκριση με την πρώτη γενιά. Το ίδιο ισχύει και για την αυτονομία που πρέπει αναγκαστικά να είναι μεγαλύτερη των πέντε ωρών, καθώς και για το resume που πρέπει να πραγματοποιείται σε λιγότερα από επτά δευτερόλεπτα. Ωστόσο η δεύτερη γενιά Ultrabook προϋποθέτει επίσης τη δυνατότητα ταχύτατης μεταφοράς δεδομένων (μέσω θύρας USB 3.0 ή Thunderbolt), την ενσωμάτωση των τεχνολογιών ασφαλείας της Intel, ενώ παράλληλα οι κατασκευαστές πρέπει να εγγυώνται πως τα συστήματά τους θα αποκρίνονται γρήγορα στις εντολές του χρήστη.

Όπως μπορείς να διαπιστώσεις βέβαια κι απ’ την παρακάτω εικόνα, η Intel συνιστά αυτονομία που να ξεπερνά τις οκτώ ώρες, την ύπαρξη οθονών αφής και αισθητήρων και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Intel WiDi για πανεύκολη ασύρματη σύνδεση με την TV. Το μέλλον, λοιπόν, των Ultrabooks προδιαγράφεται λαμπρό –με τη βοήθεια φυσικά των πολυαναμενόμενων Windows 8– και θα έχουμε μια πρώτη εικόνα σε λίγες ημέρες από την έκθεση Computex.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα