Νέες πληροφορίες για το Touch ID της Apple

Από την Wall Street Journal.

Στο event της Apple για την παρουσίαση των νέων iPhone, η εταιρεία επισήμανε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών: τα δεδομένα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν θα αποθηκεύονται στη μνήμη της συσκευής, ούτε στους servers της Apple,

αλλά θα παραμένουν κρυπτογραφημένα στο νέο SoC Α7 που δίνει «ζωή» στο iPhone 5S. Επιπλέον, το εξάρτημα δεν θα είναι –τουλάχιστον αρχικά– διαθέσιμο προς εκμετάλλευση από τους developers εφαρμογών.

Η Wall Street Journal ωστόσο δημοσίευσε νέες πληροφορίες για το Touch ID, που προέρχονται κατευθείαν από την Apple. Ταυτόχρονα λοιπόν με την καταχώρηση του δακτυλικού του αποτυπώματος, ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει και έναν κωδικό ξεκλειδώματος. Σε περίπτωση που γίνει επανεκκίνηση του iPhone 5S ή όταν δεν έχει ξεκλειδωθεί για 48 ώρες, το ξεκλείδωμα γίνεται υποχρεωτικά με τον συγκεκριμένο κωδικό. Τέλος, για να λειτουργήσει σωστά το Touch ID πρέπει το δάχτυλό σου να είναι στεγνό, μιας και δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά με τον ιδρώτα, το νερό και οποιοδήποτε άλλο υγρό. Λογικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα