Οι NVIDIA και Asus απαντούν στην Apple

13:27 9/3/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Τελικά είναι το A5X τέσσερις φορές ισχυρότερο στα γραφικά από το Tegra 3;

Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της σύγκρισης χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες δοκιμές, η Apple κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου iPad ισχυρίστηκε πως το βελτιωμένο τσιπ A5X προσφέρει τέσσερις φορές καλύτερες επιδόσεις από το τετραπύρηνο Tegra 3 της NVIDIA.

Όπως

ήταν αναμενόμενο, τόσο η NVIDIA όσο και η Asus δεν άφησαν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ασχολίαστο… Πρώτη η Asus μέσω ενός tweet δήλωσε ότι “Το νέο iPad #ipadhd έχει τετραπύρηνη GPU. Γαμώτο! Η GPU του Transformer Prime έχει μόνο 12 πυρήνες…”.

 

@ASUS
ASUSNew Apple #ipadhd to have a quad-core GPU. Darn! The ASUS Transformer's GPU is only 12-cores... 1 day ago via web · Reply · Retweet · Favorite · powered by @socialditto

 

Στη συνέχεια η NVIDIA δήλωσε στο ZDNet ότι οι ισχυρισμοί της Apple είναι προς το παρόν πολύ γενικοί, όμως η εταιρεία θα αγοράσει σίγουρα ένα iPad τρίτης γενιάς στις 16 Μαρτίου για να το δοκιμάσει. Επιπλέον η εταιρεία θεωρεί τιμή της το γεγονός πως η Apple συγκρίνει τους επεξεργαστές της με το Tegra 3, καθώς τονίζει τη σημαντικότητα των γραφικών.

Πάντως σε πρόσφατη σύγκριση του iPad 2 με το Transformer Prime από το site AnandTech φαίνεται πως σε συγκεκριμένες εφαρμογές οι ισχυρισμοί της Apple μπορεί και να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Δες εδώ τα αποτελέσματα των benchmarks.

Keywords
Τυχαία Θέματα