Περιορισμοί από τη Microsoft στους OEM για τα Windows 8 RT tablets

Μόνο έξι εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν tablets τους πρώτους μήνες.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας China Times, η Microsoft θα επιτρέψει αρχικά μόνο σε πέντε εταιρείες να κατασκευάσουν tablets με Windows 8 RT. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία

ζήτησε από τους τρεις κατασκευαστές επεξεργαστών (NVIDIA, Qualcomm και Texas Instruments) να επιλέξουν μέχρι δύο OEM. Η NVIDIA επέλεξε την Asus και τη Lenovo, η TI την Toshiba και η Qualcomm τη Samsung και την HP. Ωστόσο η HP αποφάσισε να επικεντρωθεί μόνο σε μηχανήματα x86, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση της η Dell.

Το πρώτο «κύμα» tablets με λειτουργικό σύστημα Windows 8 RT αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου μαζί με το λανσάρισμα των Windows 8 –πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο αν όλες οι παραπάνω εταιρείες θα παρουσιάσουν κάποιο tablet. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κόστος της άδειας των Windows 8 RT ανέρχεται στα $85 ανά συσκευή, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά το τελικό κόστος. Πάντως η Microsoft θα άρει τους περιορισμούς τον Ιανουάριο του 2013 συνεπώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η επόμενη CES θα είναι γεμάτη με Windows 8 RT tablets από πολυάριθμους κατασκευαστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα