Πιρούνι που σε επιπλήττει αν τρως πολύ γρήγορα

15:25 7/1/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Το HAPIfork υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά.

Μια απ’ τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς είναι να βγεις «φέτες» το επόμενο καλοκαίρι στην παραλία; Το ξέρουμε… Κι εμείς την ίδια υπόσχεση δίνουμε κάθε χρονιά στον εαυτό μας, όμως ποτέ δεν καταφέρνουμε να την τηρήσουμε. Φέτος, ωστόσο, ίσως να τα καταφέρουμε καλύτερα με τη βοήθεια του HAPIfork.

Πρακτικά, πρόκειται για ένα πιο «έξυπνο» πιρούνι (βγαίνει

και σε κουτάλι) που μετράει το πόση ώρα τρως, το πόσο γρήγορα τρως καθώς και το πόσες πιρουνιές (ή κουταλιές) καταβροχθίζεις. Συνοδεύεται, φυσικά, από τις αντίστοιχες εφαρμογές για Android και iOS που καταγράφουν το κάθε γεύμα σου.

Ο κρυμμένος άσσος του HAPIfork όμως, είναι πως όταν θεωρεί ότι τρως πολύ γρήγορα, δονείται τη στιγμή που το τοποθετείς στα χείλη σου, ούτως ώστε να… κατεβάσεις ταχύτητα. Βλέπεις για να καταλάβει ο εγκέφαλός μας ότι έχουμε χορτάσει, πρέπει να περάσουν περίπου 20 λεπτά από την κατανάλωση της τροφής, συνεπώς με το να τρως πιο αργά, μπορείς τελικά να ελαττώσεις την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε τώρα στην έκθεση CES διαθέτει USB συνδεσιμότητα και αναμένεται να κοστίζει $99 όταν κυκλοφορήσει εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους. Το 2014 αναμένεται να παρουσιαστεί και μια Bluetooth έκδοση της συσκευής. Η χρηματοδότηση για την παραγωγή του θα προκύψει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) μέσω του Kickstarter, που αναμένεται να φιλοξενήσει το project τον προσεχή Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα