Την εταιρεία SlickLogin εξαγόρασε η Google

Η ισραηλινή εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ασφαλούς log-in με την χρήση υπερήχων.

Μόλις πέντε μήνες ζωής για την εταιρεία SlickLogin ήταν αρκετοί για να περάσει κάτω από την ομπρέλα της Google. Το start-up με έδρα το Ισραήλ έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στο συνέδριο TechCrunch Dispute και η εξαγορά επιβεβαιώνεται με μια σύντομη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα

της εταιρείας (www.slicklogin.com), που αναφέρει πως η ομάδα ενώνει τις δυνάμεις της με την Google για να κάνει το Internet ασφαλέστερο για όλους.

Η πρωτοποριακή υπηρεσία της SlickLogin για την οποία ενδιαφέρθηκε η Google περιστρέφεται γύρω από κωδικούς βασισμένους σε υπέρηχους. Φαντάσου την περίπτωση μιας ιστοσελίδας, που θέλει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα ενός χρήστη που επιθυμεί να κάνει log-in σε αυτή. Με το σύστημα της SlickLogin, η ιστοσελίδα παίζει έναν ήχο που σχεδόν δε μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο αυτί μέσω των ηχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτός ο ήχος καταγράφεται από μια ειδική εφαρμογή που βρίσκεται εγκατεστημένη στο smartphone σου, αναλύεται και προωθείται ξανά στους servers της υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας πως είσαι αυτός που δηλώνεις ότι είσαι.

Τι μπορεί να συμβεί βέβαια αν το τηλέφωνό σου πέσει σε… ξένα χέρια είναι μια άλλη ιστορία, όμως φανταζόμαστε πως πρόκειται για ένα σενάριο που σίγουρα θα έχει προβλεφθεί από την εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα της SlickLogin μπορεί είτε να αντικαταστήσει τους συμβατικούς κωδικούς, είτε να χρησιμοποιηθεί σαν επιπλέον μέτρο πιστοποίησης ενός χρήστη σε υπηρεσίες με two-step verification.

Keywords
Τυχαία Θέματα