Το FAQ του PlayStation 4 αποκαλύπτει περιορισμούς της κονσόλας

Αντιδράσεις από τους χρήστες λίγο πριν το λανσάρισμα.

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι το λανάρισμα της πολυαναμενόμενης παιχνιδομηχανής της Sony στις πρώτες αγορές (στην Ελλάδα έρχεται στις 13 Δεκεμβρίου) και η ανάρτηση ενός μακροσκελούς FAQ στο επίσημο blog του PlayStation προκάλεσε

αντιδράσεις από τους χρήστες.

Ο λόγος, είναι πως το PlayStation 4 εμφανίζεται να μην προσφέρει κάποια βασικές λειτουργίες, που ίσως και να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ποτέ, ωστόσο ήταν διαθέσιμες στο PS3 και θεωρούνται σημαντικές από μια (για άλλους μικρή και για άλλους μεγάλη) μερίδα χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, το PlayStation 4 σύμφωνα με την ανάρτηση της Sony δεν θα υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων MP3, δεν θα υποστηρίζει αναπαραγωγή audio CD, καθώς και streaming multimedia υλικού από το τοπικό σου δίκτυο. Παραλείψεις που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητες για μια κονσόλα που έχει στόχο να γίνει το κέντρο ψυχαγωγίας του σπιτιού σου. Οι χρήστες, για παράδειγμα, αν θέλουν να έχουν σαν μουσικό χαλί τη μουσική της επιλογής τους ενώ παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Music Unlimited, που μάλιστα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες.

Ο Shuhei Yoshida της Sony αναφέρθηκε στις αντιδράσεις μέσω του λογαριασμού του στο Twitter δηλώνοντας ότι θα συζητήσει όλα τα θέματα που προέκυψαν με την ομάδα ανάπτυξης του PS4, ενώ λίγο αργότερα επανήλθε γράφοντας πως είναι χαρούμενος και εκτιμά το γεγονός πως τόσοι πολλοί χρησιμοποιούν τα media χαρακτηριστικά του PS3.

Κατά τα άλλα, στο FAQ του PS4 διαβάζουμε πως δε θα μπορείς να επεκτείνεις τον αποθηκευτικό χώρο της κονσόλας χρησιμοποιώντας κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο (ο εσωτερικός δίσκος βέβαια των 500GB είναι αναβαθμίσιμος), ενώ για να παίξεις Blu-ray ή DVD θα πρέπει να κατεβάσεις πρώτα το day-one software update 1.50 και στη συνέχεια να ενεργοποιήσεις μέσω Internet τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Μικρό το κακό, αφού η διαδικασία γίνεται μόνο μία φορά και για όσους το επιθυμούν, η Sony μπορεί να στείλει ταχυδρομικώς Blu-ray δίσκους ενεργοποίησης.

Τέλος, το PlayStation 4 θα υποστηρίζει αρχικά αναλύσεις μέχρι 1080p και η αναπαραγωγή 4Κ φωτογραφιών και βίντεο στην κοσνόλα είναι κάτι που η Sony αφήνει για αργότερα. Προς το παρόν, επίσης, το PS4 δεν θα υποστηρίζει gaming σε 4Κ ανάλυση.

Φυσικά πολλά από τα παραπάνω μπορούν να αλλάξουν με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις της Sony –κάτι που ευελπιστούμε να γίνει τουλάχιστον για τα βασικά. Αν θέλεις (και έχεις χρόνο) να διαβάσεις ολόκληρο το FAQ του PS4, μπορείς να κάνεις κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα