Το αυτόματο αυτοκίνητο της Google παίρνει άδεια κυκλοφορίας

13:29 8/5/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Στη Νεβάδα των H.Π.Α., όμως υποχρεωτικά με δύο επιβάτες.

Οι οδηγοί στη Νεβάδα των Η.Π.Α. θα πρέπει από εδώ και στο εξής να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στην οδήγηση, καθώς στους δρόμους της πολιτείας θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής ελεύθερα τα αυτόματα –και όταν λέμε αυτόματα εννοούμε χωρίς οδηγούς– αυτοκίνητα της Google.

Βέβαια μιας και τα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμα στο δοκιμαστικό στάδιο, για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Νεβάδα πρέπει στο εσωτερικό τους να βρίσκονται υποχρεωτικά δύο επιβάτες, ο

ένας απ’ τους οποίους θα είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επιπλέον, οι πινακίδες τους θα είναι κόκκινες και θα φέρουν πάνω τους το σύμβολο του απείρου (∞) ούτως ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους υπόλοιπους οδηγούς πως πρόκειται για πρωτότυπα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Μέχρι σήμερα, τα αυτόματα αυτοκίνητα της Google που ελέγχουν μόνα τους την ταχύτητα και την κατεύθυνση μέσω συνδυασμού τεχνολογιών, έχουν διανύσει περισσότερα από 320.000 χιλιόμετρα σε ιδιωτικές διαδρομές. Άλλες πολιτείες που εξετάζουν την αδειοδότηση αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς είναι η Καλιφόρνια και η Φλόριντα. Μεταξύ μας, για την απόλυτη δοκιμή η Google πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τους ελληνικούς δρόμους… Δες παρακάτω ένα πρόσφατο βίντεο που η Google έδωσε στη δημοσιότητα περίπου στα τέλη Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα