Cake με σταφίδες και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού

12:15 29/4/2024 - Πηγή: Star
Εύκολες και νόστιμες συνταγές για όσους νηστεύουν φτιάχνει αυτές τις ημέρες ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνοντας στους τηλεθεατές του Star πώς να τις φτιάξουν.Αφράτο κέικ: Δείτε πεντανόστιμες συνταγέςΣήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και έφτιαξε όχι ένα κλασικό κέικ, αλλά με σταφίδες και επικάλυψη από γλάσο πορτοκαλιού.Θες
αφράτο κέικ; Δες το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο ψήσιμο!Υλικά της Συνταγής· 380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του· 120 γρ. ελαιόλαδο· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη· 180 γρ. χυμό πορτοκάλι· 1 πορτοκάλι το ξύσμα· 50 γρ. κονιάκ· 100 γρ. σταφίδες· 80 γρ. αποφλοιωμένα καρύδια· 1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη· ½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη· Ηλιέλαιο για τη φόρμα του κέικ· Αλεύρι για τη φόρμα του κέικΥλικά για το σερβίρισμα· 150 γρ. άχνη ζάχαρη· χυμό από ένα πορτοκάλι· ½ πορτοκάλι το ξύσμαTρεις υπέροχες συνταγές για cake που θα λατρέψετε!Εκτέλεση για το κέικ· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2’.· Ρίχνουμε το ξύσμα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε για ακόμα 1’.· Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τις σταφίδες.· Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό , σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.· Αλείφουμε με το ηλιέλαιο τη βάση και τα τοιχώματα τις μακρόστενης φόρμας ( 30*11) και απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα από τον κάδο του μίξερ.· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 55’ με 60’.Εκτέλεση για το σερβίρισμα· Προσθέτουμε σε ένα μπολ το χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.· Απλώνουμε το μείγμα από το μπολ ομοιόμορφα επάνω από το κέικ ώστε ν καλύψουμε την επιφάνεια του και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60’.· Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.Δείτε το breakfast@star
Keywords
Τυχαία Θέματα