Cook Beef: Λαχταριστό «Κους κους με πέστο» από τον Σάββα Ληχανίδη

22:26 17/4/2021 - Πηγή: Star
Επειδή μία φορά δεν είναι αρκετή για το Cook Beef, ο Σάββας Ληχανίδης μπήκε και πάλι στην κουζίνα και ετοίμασε ένα νοστιμότατο «Κους κους με πέστο».Cook Beef: Σούπα Σοκολάτας, τρουφάκια και Lava CakeΠαράλληλα, ο Χρήστος Γλωσσίδης έδειξε μια εύκολη συνταγή για ρυζόγαλο.Cook Beef: Πεντανόστιμα Noodles με λαχανικάΑν και εσείς θέλετε να τα φτιάξετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα
- βήμα τις συνταγές:Υλικά100 γρ. κους κους15 φύλλα βασιλικός50 γρ. κουκουνάρι70 γρ. παρμεζάνα½ της σκελίδας σκόρδοΧυμός από ένα λεμόνιΞύσμα λεμονιούΨίχα λεμονιούΕλαιόλαδοΑλατοπίπεροΕκτέλεσηΒράζουμε το κους κους και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. Σπάμε το κουκουνάρι μαζί με το σκόρδο για μια πιο λεία υφή. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό ενός λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα σκεύος, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό και τα φιλέτα του λεμονιού.ΡυζόγαλοΥλικά250 γρ. ρύζι γλασέ500 ml νερό500 ml γάλα200 γρ. ζάχαρη2 στικ κανέλαςκανέλα σε σκόνη50 γρ. τζίντζερξύσμα και χυμό από δύο μανταρίνια3 πρέζες αλάτιΕκτέλεσηΒράζουμε το ρύζι στο νερό. Μόλις το ρύζι πιει όλο το νερό του, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το τζίντζερ ψιλοκομμένο. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα και τον χυμό από τα μανταρίνια. Μόλις χυλώσει σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με λίγη φρεσκοτριμμένη κανέλα.Διαβάστε όλα τα νέα για το Cook BeefΔείτε περισσότερες συνταγέςΜη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:30 στο Star
Keywords
Τυχαία Θέματα
Cook Beef, Λαχταριστό Κους, Σάββα Ληχανίδη,Cook Beef, lachtaristo kous, savva lichanidi