Cook Beef: Σταύρος Βαρθαλίτης Vs Χρήστος Γλωσσίδης

20:02 26/6/2021 - Πηγή: Star
Στο «Cook Beef», ο Νίκος Θωμάς, ο Μάνος Σαρρής, ο Σάββας Ληχανίδης, ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Χρήστος Γλωσσίδης μαγειρεύουν εύκολες συνταγές!ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΖΕΛ ΑΠΟ LIMEΥλικάΓια το γλυκό κουταλιού καρότο:200 γρ. καρότο400 γρ. ζάχαρη250 γρ. νερόΓια την κρέμα:250 γρ. Σοκολάτα λευκή300 γρ. Κρέμα γάλακτοςΓια το τζελ λεμόνι:500 γρ. χυμό Λεμόνι5 γρ. Αγάρ αγάρ100 γρ. ζάχαρηΓια το κραμπλ:100 γρ. Αλεύρι100γρ. Ζάχαρη100 γρ. Καρύδι
πεκάν100 γρ. Βούτυρο2 γρ. Κανέλα2 γρ. Γαρύφαλλο2 γρ. ΜπαχάριΕκτέλεσηΓια το κραμπλ:Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.Για την κρέμα:Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Ενώνουμε τη σαντιγί με τη λευκή σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.Για το τζελ:Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αγάρ αγάρ. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το ρίχνουμε σε ένα ταψί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει και να γίνει ζελέ. Τοποθετούμε το ζελέ σε μία κανάτα και το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.Για το γλυκό του κουταλιού καρότο:Τρίβουμε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το νερό και το βράζουμε μέχρι να φτάσει στους 124 βαθμούς.Βάζουμε στον πάτο ενός πιάτου το κραμπλ. Από πάνω βάζουμε την κρέμα. Περιχύνουμε με το τζελ λεμονιού και τέλος προσθέτουμε το γλυκό καρότο.ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΡΔΑΜΟ, ΑΧΟ ΜΠΛΑΝΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥΥλικάΓια τα ψητά καρότα:2 καρότα babyΕλαιόλαδοΒούτυροΑλάτιΖάχαρηΚόλιανδροςΓια τον πουρέ:8 μέτρια Καρότα2 σπόρους Κάρδαμο10 γρ. ΤζίντζερΒούτυροΑλάτιΠιπέριΓια την Άχο Μπλάνκο:200 γρ. φιλέ Αμύγδαλο1 λ. Γάλα αμυγδάλου5-6 φέτες Ψωμί τοστ30 γρ. Ξύδι2 σκελίδες ΣκόρδοΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΓια τον πουρέ, ξεκινάμε καθαρίζοντας και χοντρό-κόβοντας τα καρότα. Τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κάρδαμο και το τζίντζερ. Καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ χωρίς τα υγρά τους και αρχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το ζωμό τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και τα περνάμε από το σουρωτήρι.Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, το φιλέ αμύγδαλο, το ψωμί, το σκόρδο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά. Περνάμε από σίτα και σερβίρουμε τη σούπα μας.Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα baby καρότα. Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, λίγη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.Σερβίρουμε τον πουρέ, την άχο μπλάνκο και τα baby καρότα και γαρνίρουμε το πιάτο μας με λίγο κόλιανδρο.Δείτε όλες τις εκπομπές του «Cook Beef»
Keywords
Τυχαία Θέματα