Eύκολη συνταγή για προφιτερόλ με καραμελωμένα φουντούκια

17:02 14/2/2022 - Πηγή: Star
Θέλεις να  εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου φτιάχνοντάς του ένα γλυκό που θα του μείνει αξέχαστο; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star προτείνει στους τηλεθεατές να φτιάξουν προφιτερόλ με καραμελωμένα φουντούκια.Φτιάξε την πιο εύκολη τούρτα καρδιά για την ημέρα των ερωτευμένωνΥλικά για τα σουδάκια· 120 γρ. νερό· 60 γρ. βούτυρο· 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη· ½ κ.γ. αλάτι· 60 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.· 2-3 μεσαία αυγά· 1 αυγό μόνο το κρόκοΕρωτικά...σοκολατάκια πραλίνας για την ημέρα του Αγίου ΒαλεντίνουΥλικά για τη γέμιση· 1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα· ½ κ.γ.
χοντρό αλάτιΥλικά για τη επικάλυψη σοκολάτας· 100 γρ. κουβερτούρα 54%· 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%Υλικά για το σερβίρισμα· 100 γρ. φουντούκι· 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρηΕκτέλεση για τα σουδάκια· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 220 βαθμούς.· Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας λαμαρίνας (30 *40) να το έχουμε έτοιμο για τη συνέχεια.· Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.· Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.· Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα και τη βάση της κατσαρόλας, για περίπου 2’.· Προσθέτουμε τη ζύμη στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για 2’ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα ώστε να κρυώσει.· Προσθέτουμε το ένα αυγό και ανακατεύουμε τη ζύμη, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.· Προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.· Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας, τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη.· Σχηματίζουμε με τη ζύμη μικρά στρογγυλά μπαλάκια με 2,5 εκατοστά διάμετρο, επάνω στο αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους.· Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο αλείφουμε τα σουδάκια από πάνω για να πάρουν ωραίο χρώμα.· Τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10’, χωρίς να ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου.· Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20’ με 25’, χωρίς να ανοίξουμε τη πόρτα του φούρνου.· Τρυπάμε με ένα μικρό μαχαίρι στο επάνω μέρος τα σουδάκια για να φύγει ο ατμός από μέσα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα για 15’.· Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.Φτιάξτε την ωραιότερη τυρόπιτα με μπεσαμέλΕκτέλεση για τη γέμιση· Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, σε μέτρια φωτιά, καθώς το ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να έχει μια λεία υφή.· Ρίχνουμε μέσα το αλάτι ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.· Αφήνουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο για 30’.· Κάνουμε μία τρύπα, στα πλάγια από κάθε σουδάκι, τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα μεταφέρουμε ισόποσα σε δύο ποτήρια.Εκτέλεση για την επικάλυψη σοκολάτας· Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια.· Ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ για να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.· Απλώνουμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα ομοιόμορφα επάνω από τα σουδάκια μέχρι να καλυφθούν.· Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, για 30’.Εκτέλεση για το σερβίρισμα· Ρίχνουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να καραμελώσει και να αγκαλιάσει τα φουντούκια, περίπου 5’.· Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μεταφέρουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 10’ να κρυώσουν.· Σερβίρουμε το προφιτερόλ με τα φουντούκια σπασμένα από πάνω και απολαμβάνουμε.Δείτε το breakfast@star  
Keywords
Τυχαία Θέματα