Light συνταγή για ογκρατέν λαχανικών- Δείτε τι προτείνει ο Νίκος Μουτσινάς

12:49 7/10/2023 - Πηγή: Star
Δείτε στο βίντεο μία συνταγή για ογκρατέν που είχε δώσει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο breakfast@starΗ vegan κουζίνα αρέσει στον Νίκο Μουτσινά και έδωσε στους αναγνώστες του περιοδικού you weekly μία νόστιμη και light συνταγή.Μπριάμ με λαχανικά στο φούρνο - Εύκολη συνταγή δια χειρός Σταύρου ΒαρθαλίτηΟ ηθοποιός έφτιαξε ογκρατέν λαχανικών.Yλικά1 μεσαίο κουνουπίδι1 μικρό μπρόκολο2 καρότα σε κομματάκια2-3 πατάτες σε μεσαία κομμάτια1 συσκευασία μικρά λευκά μανιτάριαΕλαιόλαδο για
το σοτάρισμα των μανιταριώνΛίγο αλάτι2 κ. σούπας μπαχαρικό λαχανικών Τριμμένο νηστίσιμο τυρί Μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ80γρ. φυτικό βούτυρο1 λίτρο γάλα αμυγδάλουΟ Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει Μπριάμ με Μοσχάτο κρασί και ΒαλσάμικοΕκτέλεση της συνταγής Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι μέχρι να είναι al dente. Τα λευκά μανιτάρια τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, και έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο ταψί, με λίγο ελαιόλαδο, μπαχαρικό λαχανικών και αλάτι. Για τη μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλουΛιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και σιγά- σιγά προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μετά τη ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά και ρίχνουμε μπόλικο νηστίσιμο τυρί. Ψήνουμε  στους 190 βαθμούς στον αέρα μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ. 
Keywords
Τυχαία Θέματα
Light, - Δείτε, Νίκος Μουτσινάς,Light, - deite, nikos moutsinas