MasterChef: Πανσέτα με ζωμό μπέικον, σελινόριζα εκραζέ και τζελ πορτοκάλι

21:11 4/4/2023 - Πηγή: Star
Ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής με την υπογραφή του Νίκου Θωμά καλέστηκαν να μαγειρέψουν οι έξι υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef 2023.MasterChef 2023: Πιάτο αντιγραφής με τεχνικές δυσκολίες & πολλές παρασκευέςΓίνετε κι εσείς MasterChefs, ακολουθώντας βήμα - βήμα τη συνταγή που θα βρείτε παρακάτω:Για την πανσέταΥλικά ΠανσέταΧοντρό αλάτιΒούτυροΘυμάριΣκόρδοΚαρότοΚρεμμύδιΣέλινο Εκτέλεση•    Ψήνουμε την πανσέτα στους 200οC, βάζοντας πάνω το χονδροαλάτι, για μισή ώρα. •    Αφαιρούμε, βγάζοντας
το αλάτι, ξανακλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10΄.•    Βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο μετά το δεκάλεπτο, τοποθετούμε σε σχαράκι και ψήνουμε μέχρι να γίνει crispy η πέτσα.Για τον ζωμό μπέικονΜπέικονΚρεμμύδιΠράσοΚαρότοΠιπεριά ΦλωρίνηςΦοινόκιοΦλούδες πορτοκάλιΣόγιαKombuΧοιρινός κιμάςΕκτέλεση•    Καίμε όλα τα λαχανικά μαζί με το μπέικον σε ένα σχαροτήγανο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα φύλλο κόμπου, τις φλούδες πορτοκαλιού και σόγια, προσθέτουμε νερό να καλυφθούν τα υλικά και κάνουμε ζωμό.•    Σουρώνουμε και κάνουμε μία μαρέγκα αρωματισμένη με ψιλοκομμένο σέληνο, αναμειγνύουμε με χοιρινό κιμά και καθαρίζουμε τον ζωμό.•    Περνάμε από τουλπάνι και διορθώνουμε τη γεύση με σόγια.  MasterChef 2023: Φτιάξτε την αρνίσια συκωταριά με τα γιαχνερά χόρταΓια το Poc choi1 poc choi35 γρ. yuzu cosho25 gr. Mirin5 gr. sesame oilΕκτέλεση•    Κάνουμε μία πάστα με τα παραπάνω υλικά, αλοίφουμε το poc choi, που το έχουμε κόψει στη μέση, το βάζουμε στο μπαμπού στίμερ για 5΄ και τέλος το  περνάμε από σχαροτήγανο.Για τη σελινόριζα εκραζέΥλικά1 σελινόριζαΤσίλιΣχοινόπρασοΚαφίρ λάιμΕσαλότΑλάτιΠιπέριΘυμάριΒούτυροΕλαιόλαδοΕκτέλεση •    Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τη σελινόριζα, την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι βάζοντας αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βούτυρο, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο .•    Μόλις είναι έτοιμη την ψιλοκόβουμε, την υπόλοιπη την σπάμε με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε επίσης ψιλοκόψει. MasterClass: Νοστιμότατο Ντάμπλινγκ με παντζάριΓια το τζελ πορτοκάλι και μανταρίνιΥλικά250 γρ. πουρές πορτοκάλι και μανταρίνι2,8 αγάρ - αγάρΕκτέλεση•    Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τον πουρέ και ρίχνουμε το αγάρ να πάρει μία βράση, απλώνουμε σε ταψάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.•    Μόλις κρυώσει, χτυπάμε με μπίμερ, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.•    Αποθηκεύουμε σε μπιμπερό.Λάδι καμμένο κρεμμύδιΥλικά10 φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια250 γρ. grapeseed oilΕκτέλεση•    Καίμε τις φλούδες του κρεμμυδιού στον φούρνο στους 200οC για 15΄ με 20΄.•    Αφαιρούμε και τοποθετούμε τις φλούδες στο θερμομίξ, προσθέτουμε το grapeseed oil και χτυπάμε στους 60οC για 7΄- 8΄.•    Σουρώνουμε σε ένα σινουά με τουλπάνι και αποθηκεύουμε σε μπιμπερό. Πάπια σοτέ δια χειρός Νίκου ΘωμάΠαστέλι κάσιουςΥλικά50 γρ ζάχαρη50 γρ. μέλι30 γρ.γλυκόζη100 γρ. κάσιουςFleur de selΕκτέλεση•    Κάνουμε μία καραμέλα, τη φθάνουμε στους 153οC, ψιλοκόβουμε τα κάσιους με το μαχαίρι, τα προσθέτουμε μέσα, αλατίζουμε.•    Απλώνουμε σε σιλπάντ, σκεπάζουμε με άλλο ένα και «ανοίγουμε» με τον πλάστη.Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα