O Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το απόλυτο γλυκό!

12:35 7/2/2024 - Πηγή: Star
Αν είστε γλυκατζήδες και θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο γλυκό, δείτε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star. Αυτό είναι το γλυκό που ταιριάζει «γάντι» με τον καφέ σας- Δείτε τη συνταγήO σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε αχλαδόπιτα.Έχεις μήλα; Φτιάξε αυτή τη θεϊκή συνταγήΟ σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.Υλικά για τη βάση · 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, συν έξτρα· 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική· 2 κ.γ. αλάτι·
60γρ. βούτυρο· 2 κ.σ. ηλιέλαιο· 50γρ. νερό κρύοΥλικά για την επικάλυψη· 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ· 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική· 50γρ. καστανή ζάχαρη· 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη· 1/2 κ.γ. αλάτι· 60γρ. βούτυροΥλικά για τη γέμιση· 6 μεσαία αχλάδια· 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική· 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ· 1 κ.γ. κανέλα· 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ· 1 κ.γ. αλάτι· 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο· 1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλαΕκτέλεση για τη βάση· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.· Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, για να αναμειχθούν μαζί.· Προσθέτουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αμμώδες, εύθρυπτο μείγμα.· Προσθέτουμε νερό 1κ.σ κάθε φορά μέχρι η ζύμη να συσσωματωθεί και να σχηματίσει μια μπάλα.· Βγάζουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε ελάχιστα και τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη.· Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.· Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε την παγωμένη ζύμη με πλάστη σε ένα δίσκο, 24εκ. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 24εκ με λαδόκολλα.· Σκεπάζουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε με βάρος ξερά φασόλια.· Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.· Αφαιρούμε το βάρος και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 4-5 λεπτά.· Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.Εκτέλεση για την επικάλυψη· Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.· Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια εύθρυπτη ζύμη.· Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Εκτέλεση για τη γέμιση και τη σύνθεση· Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αχλάδια σε κυβάκια, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.· Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση.· Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη ομοιόμορφα πάνω από την πίτα.· Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.· Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.· Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.· Περιχύνουμε την πίτα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.· Σερβίρουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα