Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκια

15:14 24/1/2024 - Πηγή: Star
Τα κεφτεδάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, και μπορεί θεωρητικά να είναι εύκολο κάποιος να τα φτιάξει αλλά δύσκολα να τα πετύχει.Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με χυλοπίτεςΟ Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε λοιπόν στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία συνταγή για να σας γίνουν αφράτα.Κεφτεδάκια γεμισμένα με τυριά και πιπεριά σε κόκκινη σάλτσαΣυνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας.Υλικά για τα κεφτεδάκια:· 500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα· 1 Αυγό μεσαίο· 40 γρ. Ελαιόλαδο· 50 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο · 50 γρ. Φρυγανιά τριμμένη· 1/2 Ξερό κρεμμύδι· 1/4 Ματσάκι μαϊντανό· 1 κλωνάρι
Φρέσκο θυμάρι· 5 φύλλα Φρέσκο δυόσμο· 1/2 κ.γ. Κύμινο· 1 κ.γ. Σκόρδο σκόνη· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι· 80 γρ. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα· 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. (για το πανάρισμα)Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό μικρό● 1 Σκελίδα σκόρδο● 1/2 Πράσο (το λευκό μέρος)● 1 Καρότο μικρό● 400 γρ. Κονκασέ ντομάτας● 1 κ.σ. Ντοματοπελτέ● 80 γρ. Κόκκινο κρασί● 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή● 3 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι● 200 γρ. Νερό● 60 γρ. Ελαιόλαδο● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέριΚεφτεδάκια με ριγκατόνι στο φούρνοΥλικά για τον βελούδινο πουρέ πατάτας:● 6 Πατάτες μέτριες● 300 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά● 100 γρ. Βούτυρο● 3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέριΔείτε το Breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα