Αφράτο τσουρέκι - Η απόλυτη συνταγή για το παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα

12:08 8/4/2022 - Πηγή: Star
Το Πάσχα είναι προ των πυλών και ο Παύλος Χάπιλλος μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star για να μας ετοιμάσει τι άλλο; Αφράτο παραδοσιακό τσουρέκι. Μια συνταγή η οποία παρασκευάζεται όλο τον χρόνο αλλά περισσότερο τις άγιες μέρες του Πάσχα.Πασχαλινό τσουρέκι: Η συνταγή για να σας βγει πεντανόστιμοΑς δούμε βήμα βήμα πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε.Για το προζύμι 125 μλ γάλα χλιαρό1 φακελάκι μαγιά ξηρή 1
κς ζάχαρη 2 κς αλεύρι για ψωμί Για την ζύμη400γρ αλεύρι ψωμί 250γρ ζάχαρη 180μλ χλιαρό γάλα 2 αυγά Ξύσμα από ένα πορτοκαλί 1 κς μαχλέπι 1-2 κόκκους μαστίχα Πρέζα αλάτι 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κρόκο αυγού και λίγο νερό για άλειμμαΕκτέλεση Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε τα υλικά για το προζύμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά μας (αλεύρι, ζάχαρη, μπαχαρικά, αλάτι και ξύσμα) σε ένα μπολ και το γάλα και τα αυγά σε ένα άλλο. Ανακατεύουμε το αλεύρι καθώς και τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε και τα δυο μίγματα (όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο) στο μίξερ και ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουνε το μαλακό βούτυρο μας λίγο λίγο και ζυμώνουμε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 5 λεπτά.Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο μπολ καλυμμένο σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 1,5-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί. Μπορείτε ακόμα να το αφήσετε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.Η τέλεια συνταγή για πασχαλινό γεμιστό τσουρέκιΌταν γίνει το πρώτο φούσκωμα σχηματίζουμε τα τσουρέκια μας βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε ξανά 1-2 ώρες να φουσκώσουν. Όταν έχουν διπλασιαστεί χτυπάμε τον κρόκο με το νερό σε ένα μπολ και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφράτο, Πάσχα,afrato, pascha