Αργομαγειρεμένο μοσχάρι με λαχανικά

09:57 23/11/2023 - Πηγή: Star
Μοσχαράκι «λουκούμι» μαγείρεψε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@Star με λίγα υλικά και νόστιμη γεύση. Η συνταγή είναι γρήγορη στην παρασκευή της, αλλά θέλει τον χρόνο της στο ψήσιμο. Γίνεται στον φούρνο ή την κατσαρόλα και οι ποσότητες των υλικών παρακάτω, αφορούν σε περίπου 8 μερίδες.Σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριάΥλικά για μοσχάρι με λαχανικά2 κιλά μοσχάρι,
σπάλα1 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. βούτυρο2 κρεμμύδια ξερά4σκ. σκόρδο6 καρότα500γρ. μανιτάρια50γρ. κόκκινο κρασί1 λίτρο νερό170γρ. πελτέ ντομάτας1κ.γ αποξηραμένο θυμάριΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση για μοσχάρι με λαχανικάΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°CΠασπαλίζουμε το μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους με αλάτι και πιπέριΣε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιάΣοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρέςΑφαιρούμε από την κατσαρόλαΠροσθέτουμε το κρεμμύδι σε φέτες στην ίδια κατσαρόλαΣοτάρουμε, για 8-10 λεπτάΠροσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτάΠροσθέτουμε το κρασί, ανακατεύονταςΠροσθέτουμε το νερόΕπιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλαΠροσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα μανιτάρια κομμένα στα 4Φέρνουμε σε βρασμόΜεταφέρουμε σε ταψί ή σε γάστρα και ψήνουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το κρέας, 2-1/2- 3 ώρεςΣερβίρουμε!Κατηγορία:Μεσημεριανό-Βραδινό Δείτε όλες τις συνταγές του Breakfast@Star
Keywords
Τυχαία Θέματα