Μπιφτέκια κοτόπουλο με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο

13:56 13/2/2023 - Πηγή: Star
Ένα μαμαδίστικο «ζεστό» πιάτο γεμάτο θαλπωρή μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Μπιφτέκια κοτόπουλο με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο και ιδού η συνταγή!Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο με φασολάκια στο φούρνοΥλικά:Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο:1 κιλό Κιμά κοτόπουλο1
Ξερό κρεμμύδι μέτριο, λευκό1 Καρότο μέτριο2 Σκελίδες σκόρδο1 Πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, μέτρια2 κ.σ. Ζάχαρη μαύρη6 Φέτες ψωμί του τοστ1/2 Ματσάκι μαϊντανός3 Φρέσκα κρεμμύδια4 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή5 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι2 Αυγά μεγάλα120 γρ. ΕλαιόλαδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τα λαχανικά6 Πατάτες μέτριες4 Πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες4 Πιπεριές κέρατο πράσινες500 γρ. Νερό120 γρ. Ελαιόλαδο3 κ.σ. Μουστάρδα2 κ.σ. Μέλι3 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή2 Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)2 κλωνάρια Φρέσκο δυόσμο2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάριΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΧοιρινή τηγανιά με ρύζι μπασμάτιΕκτέλεση:Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο• Ζεσταίνουμε τα 60 γρ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.• Σοτάρουμε ψιλοκομμένα το σκόρδο και το κρεμμύδι, το καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη, την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και καθαρισμένη από σπόρους, για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.• Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά, για περίπου 4 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.• Προσθέτουμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια, την πάπρικα, τα φύλλα από το θυμάρι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν χώμα.• Φοράμε γάντια, προσθέτουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα καραμελωμένα λαχανικά, το μείγμα από το μπλέντερ, τα αυγά, τα υπόλοιπα 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθεί το μείγμα του κιμά και το χωρίζουμε σε 8 μπιφτέκια.Γιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσειςΓια τα λαχανικά• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς C .• Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.• Βγάζουμε το κοτσάνι, καθαρίζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια.• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, το ξύσμα και τους χυμούς από τα λεμόνια, τα φύλλα του δυόσμου και του θυμαριού ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα.• Σε μια λαμαρίνα φούρνου 43x33 εκ. στρώνουμε τις πατάτες στη βάση της, από πάνω στρώνουμε τις πιπεριές και χύνουμε τη μαρινάδα να απλωθεί ισόποσα σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.• Στρώνουμε τα μπιφτέκια επάνω στις πατάτες και τις πιπεριές, σε ίση απόσταση μεταξύ τους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 55 λεπτά.• Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα