Χοιρινό κοκκινιστό με μήλα

14:33 18/10/2023 - Πηγή: Star
Μία πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.Χοιρινή τηγανιά με ρύζι μπασμάτιΟ σεφ ετοίμασε χοιρινό κοκκινιστό με μήλα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Χοιρινό με κυδώνια: Μία υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένειαΥλικά για το χοιρινό
1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε μερίδες· 20γρ. ελαιόλαδο· 2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα· 3 καρότα, χοντροκομμένα· 2 κολοκύθια, χοντροκομμένα· 2 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα· 2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια· 2σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο· 1 φύλλο δάφνης· 400γρ. ντομάτες κονκασε· 400γρ. νερό· 20γρ. λευκό κρασί· 2κ.σ. καστανή ζάχαρη· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι· Ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα· Φρέσκο θυμάρι, για σερβίρισμαΕκτέλεση για το χοιρινό· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το χοιρινό αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.· Αφαιρούμε το χοιρινό σε ένα μπολ και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα κολοκύθια, το σέλινο και τα μήλα.· Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε και το σκόρδο. Συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα.· Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό την ζάχαρη και την δάφνη.· Προσθέτουμε και το χοιρινό μας πάλι στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα 15 λεπτά περίπου. Κατά την διάρκεια ελέγχουμε για υγρά και προς το τέλος για αλάτι και πιπέρι.· Σερβίρουμε ρύζι μπασμάτι από πάνω το χοιρινό μας και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα